Πώς ανακαλύψατε τις κοινές μουσικές σας αναφορές;

Βασικά, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε κοινές μουσικές αναφορές. Τα ακούσματά μας είναι πολύ διαφορετικά και πιστεύουμε ότι αυτό είναι και το ενδιαφέρον στις συνθέσεις μας. Ακόμα και τα ερεθίσματα που έχουμε δεχθεί όσον αφορά στην παραδοσιακή μουσική, είναι πολύ διαφορετικά. Και πώς θα μπορούσε να μην ήταν, μιας και ο Δημήτρης (λαούτο) έχει καταγωγή από την Κρήτη, ο Μιχάλης (μπάσο) είναι από την Κέρκυρα και ο Τρικαλέρο (ντραμς) από τα ...Τρίκαλα! Όλοι μας βέβαια τα τελευταία χρόνια ζούμε στην Κρήτη, κάτι που, όπως φαίνεται και από τις συνθέσεις μας, έχει παίξει τον ρόλο του.

Τι ιδιαίτερο από τον τόπο σας φέρετε λοιπόν στη μουσική σας;

Η μουσική μας πιστεύουμε ότι δεν μοιάζει με κάτι που ήδη υπάρχει. Είναι μια σύνθεση διαφορετικών στυλ με βασικό γνωμόνα το ηλεκτρικό λαούτο, το οποίο και δίνει ένα ξεχωριστό ηχόχρωμα. Το ηλεκτρικό λαούτο αποτελεί μια καινοτομία του Δημήτρη σε συνεργασία με τον μαθήτή του Γιάννη Λεβεντάκη: είναι στην ουσία το πρώτο όργανο του είδους του που κατασκευάστηκε.

Ο δίσκος σας Roots Electrified έχει κάποιο ενωτικό θέμα πίσω από τη σύλληψή του;

Ο πρώτος μας δίσκος περιλαμβάνει κομμάτια τα οποία προέκυψαν από διάφορους πειραματισμούς και έτσι παρουσίαζει μια ποικιλομορφία στις μουσικές αναφορές. Ο συνδυασμός παραδοσιακών μελωδιών με σύγχρονες επιρροές είναι σίγουρα το βασικό στοιχείο του Roots Electrified.

61eeBabel_2.jpg

Ποιες είναι οι καλλιτεχνικές αναφορές (μουσικές και άλλες), οι οποίες σας έχουν επηρεάσει σαν σχήμα; Στον δίσκο π.χ. υπάρχει ένα σημείο απαγγελίας ποίησης του Νίκου Καρούζου...

Κάποιες που μπορούμε να ξεχωρίσουμε είναι οι Pink Floyd, οι Black Sabbath, γενικά η ελληνική δημοτική μουσική μας έχει επηρεάσει αρκετά, ο Θανάσης Σκορδαλός, ο Καρεκλάς, οι Melvins, Kyuss, Queens Of The Stone Age. Μας αρέσει επίσης η ποίηση –παραδοσιακή (με τη μορφή μαντινάδων κυρίως), αλλά και μη. Τέλος, η έμπνευση του ονόματός μας προέκυψε από τον πίνακα “The Tower of Babel” του Pieter Bruegel.

Πέρα από την ποίηση, σας ενδιαφέρει η ανάμειξη της μουσικής σας σε άλλα καλλιτεχνικά μέσα;

Θα μας ενδιέφερε η συμμετοχή, μέσω της μουσικής μας, σε άλλες μορφές τέχνης όπως ο κινηματογράφος, το θέατρο και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να μας κινήσει καλλιτεχνικά το ενδιαφέρον. 

Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να σας δει κάποιος live;

Με πολλά ντεσιμπέλ, σε ένα stage με σωστές προδιαγραφές και με διάθεση για ένα «μπαμπελικό» μουσικό ταξίδι!

61eeBabel_3.jpg

Τι μπορούμε να περιμένουμε από την επικείμενη συναυλία σας στο Six d.o.g.s.;
   
Να περιμένετε να δέιτε και να ακούσετε κάτι πολύ ιδιαίτερο και διαφορετικό από την ελληνική ενναλλακτική σκηνή. Γκάζι, ψυχεδέλεια, πεντοζάλι και θόρυβο! Ολόκληρο τον πρώτο μας δίσκο live και κομμάτια από τον δεύτερο επίσης!

Τι γίνεται να μας ανακοινώσετε στην παρούσα φάση από όσα σχεδιάζετε για το άμεσο μέλλον;

Σίγουρα την επικείμενη περιοδεία που ξεκινάει με την εμφάνιση στο Six d.o.g.s. και συνεχίζεται σε Πάτρα (Γιάφκα, 22/11), Τρίκαλα (Ανδρομέδα, 23/11), Λάρισα (Shelter bar, 24/11), Λευκάδα (Milos Beach, 25/11) και Θεσσαλονίκη (Residents, 26/11). Επίσης, είμαστε στη διαδικασία παραγωγής του δεύτερού μας δίσκου, ο οποίος θα έχει περισσότερα κομμάτια με στίχο. Παρότι ο ήχος στο επόμενο αυτό άλμπουμ θα είναι λίγο πιο σκληρός, το ύφος μας συνεχίζει να έχει ως πυρήνα τη δημοτική μουσική.

{youtube}TwXIPfpCn8I{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured