Ανδρέας Κύρκος

Μιας και είστε νέο συγκρότημα, ποια είναι η ιστορία πίσω από τη γέννηση των Road Miles;

Οι Road Miles γεννήθηκαν μέσα σε ένα βράδυ, από ένα δυνατό τζαμάρισμα και πολλές κουβέντες για τη μουσική, τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα.

Βρίσκω το ντεμπούτο σας εξαιρετικό, με προσωπικό κόσμο και με δική του, φιλοσοφημένη δομή, μακριά από την εγχώρια ελληνική πραγματικότητα. Πώς διαμορφώθηκε αυτό το στυλ σας; Το ψάξατε ή ήταν πάντα εκεί, λόγω κοινών ακουσμάτων;

Καταρχάς ευχαριστούμε πολύ! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε στην ελληνική underground σκηνή, στην οποία βλέπουμε να γίνονται πράγματα που μας αρέσουν –εντός και εκτός συνόρων. Το στυλ μας βγήκε οργανικά, μετά από αναζητήσεις σε ευρύτερα μουσικά πεδία, τα οποία φυσικά καθορίστηκαν από τα ακούσματα μας. Πάντα όμως, όταν έχεις παραπάνω από έναν άνθρωπο στη σύνθεση, δημιουργούνται αμαλγάματα τα οποία δεν μπορείς να τα προβλέψεις! Αυτό ακριβώς προσπαθήσαμε και ακόμα προσπαθούμε να πετύχουμε, διατηρώντας μια ανοιχτή, «from the bottom up» προσέγγιση στον τρόπο που γράφουμε όλοι μαζί μουσική.

Roadm_2.jpg

Έχει κάτι το χειροποίητο η παραγωγή σας –χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μοιάζει «λιγότερη» σε συναισθηματικό αντίκτυπο. Μιλήστε μου για τη διαδικασία των ηχογραφήσεών σας...

Η ηχογράφηση έγινε ζωντανά, παίξαμε όλοι μαζί στο στούντιο. Επιλέξαμε αυτήν την προσέγγιση ώστε να αποτυπώσουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε στον δίσκο μας την αίσθηση που έχουμε όταν παίζουμε λάιβ. Κάθε κομμάτι αποτυπωνόταν έτσι με μοναδικό τρόπο στη μπομπίνα και στον χρόνο. Ολοκληρώνοντας ύστερα την ηχογράφηση σε σύντομο διάστημα, ξέραμε ότι είχαμε στα χέρια μας έναν δίσκο που πάλλεται από ενέργεια. Στο τέλος αυτής της δυνατής εμπειρίας είχαμε ανέβει επίπεδο τόσο σαν μουσικοί, όσο και σαν φίλοι. Εδώ να επαινέσουμε και τον παραγωγό του άλμπουμ, Άλεξ Μπόλπαση, ο οποίος χειρίστηκε με μαεστρία όλες τις δυσκολίες της ηχογράφησης και μας καθοδήγησε με ιδανικό τρόπο!

Οι ψυχεδελικές κιθάρες είναι σημείο κατατεθέν σας. Υπάρχει κοινό εξοικειωμένο με το stoner blues το οποίο σερβίρετε;

Τα τελευταία 2 χρόνια υπάρχει μια έξαρση στην ελληνική σκηνή όσον αφορά τον heavy ήχο και το vintage ψυχεδελικό ροκ. Αυτό φαίνεται και από την απήχηση των συναυλιών ξένων και εγχώριων σχημάτων που γίνονται στη χώρα μας. Υπάρχει λοιπόν κοινό το οποίο είναι όχι απλά εξοικειωμένο με τον ήχο μας, αλλά και πολύ απαιτητικό, πράγμα που μας κάνει να μην εφησυχάζουμε.

Roadm_3.jpg

Ποιο είναι το όνομα που θα θέλατε να ανοίξετε τη συναυλία του και γιατί;

Καθώς είμαστε πέντε διαφορετικοί άνθρωποι δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε ένα όνομα, οπότε θα σου πούμε μερικά: Black Angels, Black Rebel Motorcycle Club, The Dead Weather, All Them Witches.

Υπάρχει μια έντονη θεατρικότητα στα φωνητικά και στην αίσθηση των τραγουδιών. Αισθάνεστε performers ή είστε συγκρότημα του στούντιο;

Σίγουρα το πρώτο. Το στούντιο για μας είναι ένα μέσο αποτύπωσης και διανομής του ήχου μας, το οποίπ μας επιτρέπει να πλησιάσουμε κόσμο από πιο μακριά –γι’ αυτό άλλωστε και έχουμε διαθέσει όλο μας το υλικό με ελεύθερη συνεισφορά στο Bandcamp. Η ενέργεια της σκηνής και η ανάδραση με το κοινό, όμως, παράγει κάτι μοναδικό. Κι αυτό είναι που επιζητάμε.
 
Από πού αντλείτε έμπνευση ώστε να συνδυάσετε το punk με τους σκοτεινούς μύθους του αμερικάνικου Νότου;

Από τον Jack White, τον Josh Homme, τον King Dude, από το φολκλόρ της Λουιζιάνα και της Νέας Ορλεάνης, από τον Jim Jarmusch, από την όλη πηγαία σύνδεση των blues με τους αφρικανικούς μύθους που γέννησαν το voodoo.

Roadm_4.jpg

Ποιος είναι ο αντίκτυπος του Gold & Shadows στο ακροατήριο, μέχρι στιγμής; Ποια η αίσθηση που έχετε αποκομίσει;

O δίσκος τα πηγαίνει περίφημα. Ο κόσμος τον στηρίζει, φαίνεται να εκτιμά τις προσλαμβάνουσές μας και μας αρέσει πολύ αυτό! Μακάρι να συνεχίσει έτσι, μας δίνει πολλή δύναμη.

Τι σχέδια έχετε κάνει μέχρι στιγμής για το 2016;

Θα παρουσιάσουμε το Gold Αnd Shadows το ερχόμενο Σάββατο στις 30 Γενάρη, στο Six d.o.g.s. Από 'κει και πέρα, έχουμε κάποια άλλα όμορφα λάιβ στα σκαριά, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα. Μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα αυτά από την παρουσία μας στα social media.

{youtube}K3xCorxL45o{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured