Χάρης Συμβουλίδης

 

Φωτογραφίες: Πηνελόπη Γερασίμου

Μπορεί να μην μετράτε πολλά χρόνια στα εγχώρια μουσικά πράγματα, σας διακρίνει όμως έντονη συναυλιακή παρουσία. Ποιες στιγμές είναι οι αγαπημένες σας, από όσα έχετε ζήσει μέχρι στιγμής;

Το πρώτο μας live μπροστά σε 3 άτομα, το πρώτο μας live με τον Παντελή στα κρουστά και το τελευταίο μας live στο φετινό φεστιβάλ ΨΧ, που τελείωσε νωρίς και συνέχισε αργά, με το jam με τους Baby Guru.

Πώς προέκυψε η μπάντα; Είστε παλιοί γνώριμοι ή ήρθατε κοντά τα τελευταία χρόνια; 

Ο Άγγελος είδε σε ένα live τον Βαγγέλη να παίζει το 2010 και ήξερε πως έπρεπε να παίξουν μαζί. Τους πήρε 3 χρόνια, όμως στο τέλος τα κατάφεραν. Οι υπόλοιποι είναι είτε παλιοί γνώριμοι, είτε μεταγραφές από άλλες μπάντες. 

Ποιος σκέφτηκε αλήθεια αυτό το ευφάνταστο, μεταξύ κοτόπουλου και τσίκνας, όνομα;  

Εκ των πραγμάτων, κανείς. Αν έμπαινε στον κόπο κάποιος να το κάνει, θα είχαμε άλλο όνομα.

Chickn_2.jpg

Πώς βλέπετε το θέμα «δισκογραφία» με βάση την ως τώρα εμπειρία σας; Και τι (ανακοινώσιμα) σχέδια υπάρχουν προς αυτή την κατεύθυνση;

Η δισκογραφία είναι ένας δυσβατος δρόμος για μπάντες σαν και εμάς. Αφενός είμαστε μια niche μπάντα κι αυτό φερνει μερικά καλά και μερικά κακά πράγματα. Η δισκογραφική πορεία μιας niche μπάντας –ειδικά στα πρώτα βήματα και χωρίς την αντίστοιχη αγορά– είναι σκληρή, μέσα σε μία μουσική βιομηχανία (ανα)παραγωγής, η οποία αργοπεθαίνει. Είναι κάτι που το βιώσαμε στο πετσί μας. 

Στην πραγματικότητα, στην εποχή του DIY και της απεριόριστης πληροφορίας, το να δισκογραφηθείς δεν είναι κάτι σημαντικο. Το να δημιουργήσεις την ταυτότητά σου μέσα από έναν δίσκο και να αποκρυσταλλώσεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι, είναι.

Το ντεμπούτο μας,  μέσα από μια τυχερή συναστρία, θα κυκλοφορήσει απο την Inner Ear όταν χαλαρώσουν τα capital controls.

Chickn_3.jpg

Τι ξεχωρίσατε από όσα ακούσατε μέσα στο 2015; Τι γνώμη έχετε για τα πολυσυζητημένα άλμπουμ του Kendrick Lamar, του Sufjan Stevens και του Father John Misty;

Kendrick Lamar ακούσαμε πρώτη και τελευταία φορά το 2014, σε ένα πάρτυ του Kid Flicks. Το πάρτυ ήταν υπέροχο –όχι για τους Chickn, αλλά ως τέτοιο. Επίσης ο Άγγελος έχει το "O Caritas" του Cat Stevens για ξυπνητήρι. Ο Father John Misty απoτελεί μία από τις πολύ βασικές επιρροές της μπάντας. Ο Άγγελος και ο Βαγγέλης ταξίδεψαν μάλιστα μέχρι το Παρίσι, για να τον συναντήσουν και να του κάνουν μία αγκαλιά. Φαινόταν από το Fear Fun το τι πρόκειται να ακολουθήσει και μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως το μεν I Love You Honeybear είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους της πενταετίας, ο δε J. Tillman μία από τις ιδιοφυείς δημιουργικές δυνάμεις της εποχής μας. Κλείστε αυτή τη συνέντευξη και βρείτε μια συνέντευξή του και διαβάστε την. Έχει πράγματα να σας πει.

Chickn_4.jpg

Είστε από τους (πολύ λίγους) εγχώριους καλλιτέχνες που αποχαιρέτησαν τον Dieter Moebius με ένα Facebook post. Τι τον κάνει σημαντικό για σας;

Οι Cluster είναι μία από τις αγαπημένες μπάντες του Άγγελου. Το After The Heat είναι για εκείνον ο δίσκος με τις περισσότερες εφαρμογές από όλους τους δίσκους που έχει ακούσει –μπορείς πραγματικά να τον ακούσεις σε αναρίθμητες περιστάσεις. Επιπλέον, θαυμάζουμε τον Moebius γιατί, ακόμα και μετά το πέρας της «χρυσής» του εποχής, δεν σταμάτησε να πειραματίζεται και να πρωτοπορεί, παραμένοντας ενεργός και δημιουργικός σε φοβερά ετερόκλητα μουσικά είδη. Επίσης, στην πρώτη ηχογράφησή μας, το ένα από τα 2 κομμάτια που ηχογραφήσαμε ήταν το “Broken Head”· οπότε συνδέεται και με έναν πιο συναισθηματικό τρόπο με την πορεία της μπάντας.

Αν κάποιος από τους fan σας ετοιμαζόταν να κάνει τις πρώτες του αγορές από Captain Beefheart, Holger Czukay και John Fahey, ποιους δίσκους τους θα του συστήνατε να προτιμήσει και γιατί;

Από Captain Beefheart, το Trout Mask Replica: μόλις ακούσει το "China Pig", θα καταλάβει. Από Holger Czukay & Technical Space Composer's Crew το Canaxis 5, γιατί εκτός από mastermind των Can είναι και μαθητής του Stockhausen. Και από John Fahey, το Blind Joe Death. Ή όποιο έχει το δισκάδικο. Πάντα να αγοράζετε John Fahey από το δισκάδικο.

{youtube}YweR2CBhDGI{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured