Πριν από δύο περίπου χρόνια έβαλε την Ελλάδα στον Παγκόσμιο φεστιβαλικό χάρτη. Πλέον ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Synch μπορεί σίγουρα να μιλάει με άνεση και ενθουσιασμό γι’ αυτό που αγαπάει...

Πόσο καιρό σας πήρε μαζί με τον Γιώργο η οργάνωση του πρώτου φεστιβάλ και πότε σας «έσκασε» για πρώτη φορά η ιδέα;
Η ιδέα του Synch σαν φεστιβάλ υπάρχει από το 2004 και η σύλληψη της ιδέας έγινε από την Apotheosis Entertainment. Βέβαια η πρόθεσή μας να υπάρχει ένα τέτοιου είδους φεστιβάλ στην Ελλάδα υπάρχει από τα μέσα της δεκαετίας του 90, αλλά το 2004 αυτή η ιδέα πολιτιστικής προώθησης νέων οπτικοακουστικών περιπετειών βρήκε ως σύμμαχο την Stefi, η οποία πίστεψε στο Synch και στις πολλαπλές δυνατότητές του και ανέλαβε την παραγωγή του φεστιβάλ.

Με τι κριτήρια επιλέγεις το line-up της κάθε χρονιάς;
Θα ήθελα να πω ότι το φεστιβάλ φέτος αφιερώνεται στην Λένα Πλάτωνος και τον Καναδό Bruce Haack, έναν από τους πιο Avant-Garde καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής των 60’s. Η επιλογή πάντως των καλλιτεχνών βασίζεται στο καλλιτεχνικό έργο τους, την προσφορά τους στην σύγχρονη μουσική και φυσικά στο ταλέντο τους. Δεν αγαπάμε την εύκολη και ακριβή λύση των μεγάλων γνωστών ονομάτων, αλλά αντίθετα προσπαθούμε να ανακαλύπτουμε νέους καλλιτέχνες και νέες μουσικές αισθητικές.

Ποια είναι η φιλοσοφία του Synch;
Η φιλοσοφία του synch είναι να παρουσιάζει στο ελληνικό -και όχι μόνο –κοινό, νέους, αλλά και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο και όλες τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της μουσικής, των νέων μέσων και της κινούμενης εικόνας χωρίς να επαναλαμβάνει τον εαυτό του. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός πόλου έλξης, μέσω μίας πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών και γενικότερα δημιουργικών ανθρώπων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Όντας ένας από τους πνευματικούς πατέρες του φεστιβάλ, πως θα ήθελες να το δεις σε πέντε χρόνια;
Πιστεύω ότι το φεστιβάλ σε πέντε χρόνια θα έχει κοινό απ’ όλο τον κόσμο και φυσικά θα είναι ένα από τα αναπόσπαστα πολιτιστικά γεγονότα του Ελληνικού καλοκαιριού, ταξιδεύοντας τους μήνες πριν το φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις του κόσμου και της Ελλάδας, οργανώνοντας Pre_Synch Events με σκοπό τον Synchχρονισμό με διάφορες πολιτιστικές πραγματικότητες. Πιστεύω επίσης ότι η συμμετοχή νέων Ελλήνων δημιουργών θα αυξηθεί σημαντικά και ότι η προσέλευση απ’ όλη την Ελλάδα θα είναι όλο και μεγαλύτερη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured