Όσοι και όσες συμπεριφερθήκατε –απολύτως λογικά– σαν παραδοσιακοί Έλληνες θεατές συναυλιών, χάσατε. Η συναυλία των Foo Fighters στο Ηρώδειο την προσεχή Δευτέρα έγινε sold out μέσα σε περίπου 2 ώρες από την ξαφνική ανακοίνωση της έναρξης διάθεσης εισιτηρίων.

Προσωπικά ο υπογράφων είχε χρόνια ολάκερα να κατακλυστεί με τόσο άγχος για ένα μουσικό γεγονός. Τα 55 ευρώ εστάλησαν άμεσα –συναίνεσε και ο φιλανθρωπικός τους προορισμός– και ύστερα από ένα χαμόγελο ικανοποίησης για την τελικά εύκολη διεκπεραίωση της ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίου, κάθισα να σκεφτώ γιατί θέλω να δω τόσο πολύ τους Foo Fighters.

Δημιουργήθηκε μια λίστα, η οποία εκ της φύσης της και εκ της χρονικότητάς της, δεν έχει σχέση με επικοινωνιακό και προωθητικό τερτίπι. Ιδού...

80zf_2.jpg

1. Οι Foo Fighters είναι το μεγαλύτερο όνομα της rock 'n' roll σκηνής που θα επισκεφθεί την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

Σχεδόν αξιωματικά, η σκέψη αυτή φέρει πάνω της διαφόρων ειδών διαφωνίες. Αλλά, αν το καλοσκεφτείτε, οι Foo Fighters είναι σπουδαιότεροι και εμπορικότεροι από πολλές μπαντες που έφτασαν ή θα φτάσουν στη χώρα μας. Οι Gojira δεν είναι τόσο εμπορικοί, ο Nick Cave θα έρθει τον Νοέμβριο, μετά το καλοκαίρι δηλαδή.

2. Θα παίξουν στο Ηρώδειο

Ελάχιστες μπάντες του σύγχρονου rock 'n' roll έχουν παίξει στο Ηρώδειο. Τελευταίος ήταν πέρυσι ο Sivert Høyem, ειλικρινά όμως δεν μπορώ να θυμηθώ άλλο μεγάλο και ευρύ μουσικό δρώμενο στον σπουδαίο χώρο, που να μην είναι αποστειρωμένο –σαν τις εμφανίσεις του Yanni (όχι του Βαρουφάκη, δυστυχώς) ή του Σταμάτη Σπανουδάκη με τους Μεγαλέξανδρους και τη νεοσυντηρητική μανιέρα του.

3. Δεν ξέρεις ειλικρινά τι να περιμένεις

Έχουμε διαβάσει τόσες πολλές πληροφορίες, που στην πραγματικότητα είναι φήμες, και έχει θολώσει το μυαλό μας. Θα παίξουν με ακουστικό ήχο ή θα δώσουν κανονική συναυλία; Θα είναι κανονική συναυλία ή γύρισμα; Θα παίξουν κάποια ειδική setlist ή θα ακολουθήσουν τα ειωθότα των τελευταίων τους εμφανίσεων; Και τελικά το προστατευτικό κάγκελο μπροστά στη σκηνή, τι το θέλουν; Πρόκειται περί εμμονής με την ασφάλεια ή θα κάνουν του κεφαλιού τους; Αυτό το άγνωστο, είναι τονωτικό.

4. Πρόκειται για μία από τις πιο δημιουργικές μπάντες

Δεν στρώνουν κώλο κάτω, που θα έλεγαν και στη γειτονιά μου. Δυο πράγματα υπενθυμίζω. Πρώτον, παράτησαν παλιότερα τη νοτιοαμερικάνικη περιοδεία τους επειδή ο φίλος τους David Letterman –όταν επανήλθε από εγχείριση ανοικτής καρδιάς– ζήτησε να παίξουν για αυτόν το "Everlong". Δεύτερον, o David Grohl έχει γυρίσει δύο από τα ομορφότερα οπτικά ντοκουμέντα για τη μουσική: το Sound City για τα θρυλικά στούντιο και το Sonic Highways για την αμερικάνικη μουσική.

5. Οι Foo Fighters είναι παιδιά σαν εμάς

Δηλαδή; Σκεφτείτε τον διπλανό σας ή τη διπλανή σας στο σχολείο. Φανταστείτε τον/την να παρατάει το σχολείο, να μαθαίνει μόνος του/της ντραμς, να μετακομίζει κατά περιόδους σε άλλες πόλεις και πολιτείες, να κάνει παρέα με αληταρία, να παίζει σε μπάντες. Και να φτάνει να ηχογραφήσει το Nevermind και να γεμίζει το Wembley για 2 συνεχόμενες ημέρες. Θαυμάσιο.

{youtube}Se_aRKGPMSM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured