Ο Lumiere (Θανάσης Χριστοδούλου) μόλις κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο "Elodie (La marée)", ως φόρο τιμής στη χρυσή εποχή των γαλλικών και ιταλικών soundtracks της δεκαετίας του '60 και του '70.

Η ενορχήστρωση του τραγουδιού συνδυάζει κλασικά όργανα με vintage synthesizers, δημιουργώντας έναν ήχο που προκαλεί νοσταλγία και ρομαντισμό. Ο Lumiere εμπνέεται από το γαλλικό τραγούδι, ιδιαίτερα από το στυλ του Serge Gainsbourg, όπου ο τραγουδιστής περισσότερο μιλάει, παρά τραγουδάει.

elodie-cover

Το τραγούδι αφηγείται την τραγική ιστορία της Elodie, μιας γυναίκας που φεύγει απ΄ τη ζωή λίγο μετά τη γέννηση των παιδιών της.

«Ο υπότιτλος (La marée) σημαίνει παλίρροια», εξηγεί ο Lumiere. «Οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας σαν κύματα, γεμίζοντας το χώρο και το χρόνο μας, και μετά απομακρύνονται και εξαφανίζονται σαν τα νερά της παλίρροιας, αφήνοντάς μας "στεγνούς" από συναισθήματα.»

 Tο video clip του "Elodie (La marée)", σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου, κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο Avopolis

 

 

Η μουσική του Lumiere περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μουσικών οργάνων, όπως πιάνο, έγχορδα, πνευστά, σοπράνο, τύμπανα, μαρίμπα, ξυλόφωνο και samples. Ο ήχος του είναι μια συγχώνευση διαφορετικών στυλ και επιρροών, αναμειγνύοντας κλασικά στοιχεία με ηλεκτρονικούς και πειραματικούς ήχους που δημιουργούν ένα μοναδικό και προσωπικό μουσικό στυλ. Έχει κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμ, έχοντας σημαντική παρουσία στην αθηναϊκή (και όχι μόνο) μουσική σκηνή με ηχογραφήσεις, συμμετοχές και επιλεγμένες εμφανίσεις (π.χ. Dudu Loft, Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών) και σε μερικούς από τους σημαντικότερους χώρους της χώρας τα τελευταία χρόνια.

lumiere-profile-photo-4-credits_-eftychia-iosifidou

Φωτό: Ευτυχία Ιωσηφίδου

 

Follow Lumiere:

Spotify
YouTube
Bandcamp
Facebook
Instagram

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured