Ήταν το 2018 όταν το Athens Music Week πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη της Αθήνας, με όραμα τη δημιουργία μιας πραγματικά one-of-a-kind διοργάνωσης που θα αποτελούσε σημείο συνάντησης των πανταχού εγχώριων και μη music fans, όπως και των insiders της βιομηχανίας της μουσικής και του πολιτισμού, προσκαλώντας τους σε μια κοινή και diverse εμπειρία απόλαυσης και ανταλλαγής γνώσης. Έτσι ο Ιούνιος έγινε ο μήνας που τόσο οι καθημερινοί λάτρεις της μουσικής, όπως και οι επαγγελματίες του χώρου, θα είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεσμούς, να ανακαλύψουν στοιχεία που ορίζουν τα πράγματα στην τέχνη του σήμερα, να προμοτάρουν και να εξερευνήσουν νέες μουσικές που δεν είχαν βρεθεί μέχρι τώρα κάτω από το art radar τους.

Έχοντας ξεκινήσει από τη live edition του πριν από πέντε χρόνια και περνώντας από μια phygital και μία hybrid edition στα χρόνια της πανδημίας, η Athens Music Week ετοιμάζεται φέτος να επιστρέψει δριμύτερη στη live εκδοχή της, προσκαλώντας μας όλους και όλες σε ένα άκρως ενδιαφέρον ταξίδι που συνδυάζει συναυλίες, εργαστήρια και συζητήσεις, όλα φυσικά στην Αθήνα: το απόλυτο πολιτισμικό σταυροδρόμι ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, που ξέρει τι σημαίνει πολυεθνικό ταλέντο και το αναδεικνύει.

Και επειδή Avopolis και gigs πάνε μαζί, τι θα λέγατε να ρίξουμε μια ματιά στα showcase lives που θα δούμε φέτος σε τρία διαφορετικά venues της πόλης – το venue hopping είναι άλλωστε το φόρτε και η αδυναμία μας σε μια πόλη που μεταμορφώνεται σε σκηνή – με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που μας καλούν να τους ανακαλύψουμε, προτού αυτοί ανοίξουν τα φτερά τους για το εξωτερικό. Να ποια είναι λοιπόν τα 10+1 showcase live που δεν πρέπει να χάσεις από το Athens Music Week 2023, σε Boiler, Crust και Six d.o.g.s. και για δύο ημέρες γεμάτες φρέσκια μουσική του σήμερα.

 

Loop Vertigo

loopvertigo-bandphoto-1

Σύνθεση και αυτοσχεδιασμός, ακουστικός αλλά και ηλεκτρονικός ήχος δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα στη μουσική των Loop Vertigo, του αθηναϊκού electronic-jazz duo του πιανίστα και keyboardist Δημήτρη Μούτσιου και του drummer Άλεξ Σταυρόπουλου. Εμπνευσμένοι από τη σύγχρονη jazz σκηνή και acts όπως οι Vijay Iyer, Mehliana, Now vs Now, Bad Plus, Tigran Hamasyan, αλλά και electronic ογκόλιθους όπως οι Nerve, Squarepusher και Autechre, οι Loop Vertigo ξεκίνησαν την δισκογραφική πορεία τους το 2018 με τον ντεμπούτο δίσκο Neocortex, που κυκλοφόρησε από το εξίσου ελπιδοφόρο Black Athena record label και αναδείχθηκε από το Αvopolis ως ένας από τους καλύτερους εγχώριους δίσκους της χρονιάς. Οι ίδιοι συνεχίζουν δυναμικά με τον επικείμενο δίσκο τους, Binary Flaws, ο οποίος και αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2023. Και στο Athens Music Week σίγουρα θα ακούσετε το πρώτο single αυτού, το “Instant Code”, που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό.

30/05 23:00 - 23:30 CRUST

 

Juno

juno-ams

Ξεκίνησε να ασχολείται με την παραγωγή της δικής της μουσικής από την αυγή του 2018, έχοντας πριν προλάβει να συνεργαστεί με πληθώρα από international και local ονόματα από το 2016. Η ίδια έχει κυκλοφορήσει ως τώρα 3 EPs, όπως και διάφορα singles, remixes και covers, παραμένοντας σταθερά ενεργή στη local underground alternative electronic σκηνή. Στο Athens Music Week θα την απολαύσουμε να παρουσιάζει τα γνωστά της μουσικά ηχοτοπία, γεμάτα από πολυποίκιλες επιρροές, distorted moog synths, αλλά και φυσικά έγχορδα όργανα, σε ένα μουσικό αποτέλεσμα που συνδυάζει downtempo electronic pop, art pop, trip hop και dance.

31/05 21:30 - 22:00 CRUST

 

Jimmy knows

jimmy-knows

Η τετραμελής μπάντα των Jimmy Knows δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2018 και σύστησε τον χαρακτηριστικό indie pop ήχο της στο κοινό με το πρώτο της lo-fi mixtape με τίτλο Soft Spots, έναν μόλις χρόνο αργότερα. Ο νοσταλγικός ήχος των Jimmy Knows συνδυάζει γλυκόπικρα συναισθήματα με catchy μελωδίες, με το συγκρότημα να κυκλοφορεί το 2020 το πρώτο του επτάιντσο single με τίτλο “Eye of the Storm” από το Old Bad Habits Record label. Η ευρύτερη αναγνώριση θα ερχόταν ωστόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το I’ve Been Writing Lovesongs, ένα 5-track EP το οποίο θα ακολουθούσαν τα singles “Sweat” και “Flowered”. Τον Μάιο του 2022, το I’ve Been Writing Lovesongs θα επανακυκλοφορούσε από τη δισκογραφική εταιρεία The Hubsters και σύντομα το συγκρότημα θα κατακτούσε τα ελληνικά ερτζιανά, αλλά και το Mad TV. Δύο remixes των Jimmy knows παίζουν σήμερα ασταμάτητα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως ο Εν Λευκώ 87,7, Nostos 100,6, Pepper 96,6, και Kosmos 93.6 FM, με το single “turning into something” να έχει κυκλοφορήσει μόλις τον περασμένο Μάρτιο, σημειώνοντας ανάλογη επιτυχία. The sky is the limit για το pop aesthetic των Jimmy knows – που χρίστηκαν πρόσφατα από το Avopolis ως μια από τις 10 εγχώριες indie μπάντες που πρέπει να τσεκάρεις – και που θα τους δούμε στο Athens Music Week λίγο πριν κυκλοφορήσουν το επερχόμενο mixtape τους μέσα στο καλοκαίρι.

30/05 22:15 - 22:45 SIX D.O.G.S.

 

Gemma

gemma

Πενταμελείς και από το Ρέθυμνο της Κρήτης, οι Gemma δημιουργήθηκαν το 2017 και συνδυάζουν τα synths με το κιθαριστικό post rock, το παραδοσιακό με το σύγχρονο μουσικό στοιχείο και τα effects με τα voice loops. Εμπνευσμένοι από την αρχαία παγανιστική παράδοση του τόπου τους, οι ίδιοι παρουσιάζουν original συνθέσεις αλλά και διασκευές κομματιών από όλη την Ελλάδα, που ακούγονται σαν το τέλειο πάντρεμα για tribal τελετουργίες με φουτουριστικό πνεύμα. Το πρώτο τους ομώνυμο LP κυκλοφόρησε το 2021, περιλαμβάνοντας 8 tracks που σίγουρα θα ακούσουμε στο Athens Music Week.

31/05 23:00 - 23:30 SIX D.O.G.S.

 

Nandra

nandra

Η μουσική τους μοιάζει να μεταμορφώνει ήχους και συναισθήματα σε ethnic μουσικά μονοπάτια, ανοίγοντας τον δρόμο για μελωδικές κατευθύνσεις στις οποίες είχαμε καιρό να βρεθούμε. Οι Nandra του Αλέξανδρου Λιοπέτα και του Μίκη Ατταλειάδη οργώνουν τη φαντασία με τις νότες και τους ήχους τους, αξιοποιώντας στο έπακρο τη μαγεία της φύσης και επιστρέφοντάς μας ξανά σε αυτήν στο άκουσμα της μουσικής τους, που συνδυάζει το electronic στοιχείο με παραδοσιακά έγχορδα. Ετοιμαστείτε να την ερωτευτείτε στο Athens Music Week, αλλά πριν από αυτό δείτε τι εννοούμε μέσα από ένα set τους στη λίμνη Τσιβλού.

31/05 23:00 - 23:30 CRUST

 

Irene

irene

Σπούδασε όπερα και εκπαιδεύτηκε ως σοπράνο προτού η ίδια επιλέξει τον δρόμο της soul, επηρεασμένη από τα είδωλά της, τις μοναδικές στο είδος τους Aretha Franklin, Whitney Houston, Brandy και Laurin Hill. Η IRENE ή κατά κόσμον Ειρήνη Παργινού αποτελεί μια από τις πιο ελπιδοφόρες νέες παρουσίες στον χώρο του τραγουδιού στην Ελλάδα, με αυθεντική φωνή και βιωματικούς στίχους κατευθείαν μέσα από την ψυχή της και τις εμπειρίες της στο Λονδίνο, όπως και συναισθηματικές ερμηνείες που ξεχωρίζουν. Η ίδια έχει βραβευθεί με τρία βραβεία IMTA στο Manhattan, έχοντας κυκλοφορήσει το breakout single της το 2016 με τίτλο “Like A Rainbow”. Σε αυτό συνεργάστηκε με τον Ian Ikon, ενώ το κομμάτι σύντομα συμπεριλήφθηκε στη global collection του NOW 2016 από τη Universal. Anduze, Parov Stelar και MC Yinka ήταν μόλις λίγες από τις συνεργασίες της το 2018, ενώ το ντεμπούτο άλμπουμ της, TIME2LOVE, αποτελεί ένα κράμα από ενδιαφέροντα 00s R&B vocals, εμπνευσμένα από acts όπως οι Brandy και Aaliyah. Σε αυτό συνεργάστηκε με παραγωγό τον πολυτάλαντο RSN, με το αποτέλεσμα να αναμειγνύει στοιχεία από cinematic soul, R&B classics, Hip Hop, αλλά και από τη σύγχρονη μουσική σκηνή της χώρας. Το TIME2LOVE είναι το ταξίδι της IRENE προς την ανακάλυψη της αγάπης και της απόδρασης από τοξικές σχέσεις προς την ελευθερία. Όταν το πρωτοάκουσε το Avopolis, το χαρακτήρησε ως ένα «πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο που μπορεί να φέρει την αλλαγή, θέτοντας νέα ταυτότητα και δυναμική στην αθηναϊκή soul». Ανυπομονούμε να το ακούσουμε ζωντανά στο Athens Music Week.

31/05 23:45 - 00:15 CRUST

 

Bhukhura

bhukhurah-1-

Καλλιτέχνης, παραγωγός και sound engineer ο ίδιος, ο bhukhurah ή κατά κόσμον Χρήστος Μπεκίρης πέρασε από μερικά από τα πιο αγαπημένα αθηναϊκά σχήματα των τελευταίων ετών (CHICKN και The Callas) ως touring μουσικός, συνεργάστηκε με τον Prins Obi και τους ATH Kids, αλλά και με international μεγαθήρια όπως οι Lee Ranaldo και Jim Sclavunos, προτού ο ίδιος παρουσιάσει στο κοινό το πρώτο του solo μουσικό project. Με νέο-ψυχεδελικές επιρροές, αλλά και μια καρδιά δοσμένη στην indie και την pop, ο ίδιος έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής 3 singles – τα “Paramera (Παράµερα)”, “Full of Grapes” και “Blue Platinum Beach” – χτίζοντας σταδιακά ένα σημαντικό fan base στους μουσικούς κύκλους της πόλης. Λίγο πριν από την κυκλοφορία του πρώτου του EP, ο bhukhurah δίνει συναυλίες ως duo μαζί με τον χαρισματικό drummer, Παντελή Καρασεβδά, τόσο σε μικρά venues και outdoor guerrilla gigs όσο και σε φεστιβάλ στα ελληνικά νησιά. Ακούστε την playlist που ο ίδιος είχε δημιουργήσει για λογαριασμό του Avopolis, προτού ακούσετε το δυναμικό, dreamy και ψυχεδελικό set του στο Athens Music Week.

30/05 23:00 - 23:30 BOILER

 

Molyneuax

molyneaux-photo-by-petros-poulopoulos_square

Εxperimental pop με trip-hop και synth/darkwave επιρροές συνθέτουν το ύφος της new comer Molyneaux, που μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της, Sorrow, από την πάντα μέσα στα πράγματα Just Gazing Records. Athens based και με χρόνια μουσικής εκπαίδευσης στο πιάνο, την κιθάρα και τη φωνητική, η Molyneaux αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες των τελευταίων ετών στην εγχώρια underground σκηνή, με τα μουσικά ηχοτοπία που η ίδια δημιουργεί να αποτελούν ένα κράμα από εμπειρίες του παρελθόντος που συνθέτουν ένα παρόν στο οποίο αξίζει να βυθιστούμε. Για να πάρετε μια καλή γεύση, ρίξτε μια ματιά στο τι έλεγε στο Avopolis και τον Δημήτρη Μάστορη λίγο καιρό πριν την επίσημη παρουσίαση του Sorrow στις 27/4 και στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στην Κυψέλη.

31/05 22:15 - 22:45 BOILER

 

Case Zero

case-zero

Δημιουργήθηκαν στην Αθήνα από τη Ζοζεφίνα Βλάχου και τους αδερφούς Βασίλη και Γιάννη Γκρούμα. Από το 2014 όταν και ξεκίνησαν την alternative rock πορεία τους ως Disadvantage, αναγνωρίστηκαν για το ταλέντο τους κερδίζοντας μάλιστα τον διαγωνισμό της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, “new artists – secret gig II”. Έχοντας πια αλλάξει όνομα και διαμορφώσει πλήρως τον ήχο τους, έπειτα από δεκάδες εμφανίσεις σε φεστιβάλ και ένα unplugged live appearance στον Rock FM 96.9, οι Case Zero κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single, “Let Me Move”. Εν αναμονή του ντεμπούτου δίσκου τους που έρχεται σύντομα, θα τους απολαύσουμε ζωντανά σε ένα γεμάτο ενέργεια και στυλ performance στην Athens Music Week.

31/05 23:00 - 23:30 BOILER

 

The Lobsters

lobsters

English-speaking rock 'n’ roll και γεμάτοι γκάζια, οι Lobsters δημιουργήθηκαν το 2019 και μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησαν το δεύτερο single τους μαζί με το music video του, “Let’s Have A Good Time”. Οι ίδιοι έχουν ήδη χτίσει βέβαια το όνομά τους στην εγχώρια σκηνή, με συνεχείς εμφανίσεις ως headliners σε ιστορικά venues της πόλης όπως το Κύτταρο, αλλά και στο πλευρό συγκροτημάτων και καλλιτεχνών που αγαπιούνται πολύ, όπως οι 1000mods, Nightstalker, Naxatras και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Οι Lobsters βρίσκονται αυτή την περίοδο στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου και στο Athens Music Week θα ακούσουμε σίγουρα το πρώτο δείγμα αυτού, το κομμάτι “Guilty Pleasures”.

31/05 23:45 - 00:15 BOILER

 

Half Τwin Βrother

halftwinbro

Οι Half Τwin Βrother είναι μια indie, alternative-rock, lo-fi μπάντα από την Αθήνα, με επιρροές από shoegaze, noise-pop, post-rock, post-punk και alternative μουσικές και τις απαραίτητες ακουστικές και lo-fi ευαισθησίες. Έχοντας κυκλοφορήσει το ντεμπούτο τους ως one man DIY project, το σχήμα εξελίχθηκε σε μια εξαμελή full-band που έπιασε για τα καλά δουλειά, κυκλοφορώντας μέχρι σήμερα τέσσερις full-length δίσκους – τους One-Star, Our Memories Sleep When we Visit our Basement, A Sudden Presence Like a Burst of Song και Homecoming –, ένα EP (Summertime), αλλά και το live και unplugged Protolio. Όλα αυτά μαζί με αρκετά ακόμη singles και μόλις μέσα σε τρία χρόνια παρουσίας στο μουσικό στερέωμα. Πολυμήχανοι και γεμάτοι όρεξη, θα μας παρουσιάσουν δείγμα της χαρακτηριστικής δουλειάς τους – που διαφέρει αισθητά από το ένα project στο άλλο – στο Athens Music Week.

31/05 21:30 - 22:00 BOILER

 

Ανακαλύψτε το πλήρες πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες για το Athens Music Week 2023 εδώ

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured