Η παραδοσιακή ροκ που παίζουν οι Βουκολική Διαταραχή θα ξεσηκώσει όποιον νομίζει ότι θα μείνει ακούνητος/αμέτοχος/ατάραχος στο Άϊντα Fest, στο Lunar Space Athens, την Κυριακή 30 Απριλίου. Ο χορός είναι η κάθετη έκφραση οριζόντιων επιθυμιών, είπε ο Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω και η balcan folk rock κολεκτίβα, που ακούει στο όνομα Βουκολική Διαταραχή και μας έρχεται από την Θεσσαλονίκη, αποτελεί εγγύηση γλεντοκοπιού. Φορέστε άνετα παπούτσια, πιαστείτε χέρι χέρι και πάμε τα βήματα γρήγορα (ακόμα και αν δεν τα ξέρουμε καλά, σημασία έχει το κέφι). Ας γνωριστούμε λίγο με την περιπτωσάρα αυτή.

 

Το CD

Έχουν κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ σε φυσική μορφή, με τίτλο Επιλογές Δημοτικά - The first CD of Voukolic Disorder, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε στις αναρίθμητες συναυλίες – πανηγύρια που στήνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μπορείτε επίσης να το παραγγείλετε στην σελίδα που διατηρούν στο Bandcamp.

 

Το Rock

Δηλώνουν πως παίζουν rock αλλά βασικά η μουσική τους είναι ελληνική και βαλκανική παραδοσιακή μουσική παιγμένη με rock τρόπο. Όχι, δεν συνδυάζουν riff και drums με κλαρίνο. Η Βουκολική Διαταραχή αναπαράγει τον αγνό, παραδοσιακό ήχο με πρωτοφανή ενέργεια και ανορθόδοξους τρόπους. Να δες και μόνος σου, πιο πάνω κάποια πλάνα από την εμφάνιση τους στο Fuzz Club.

 

Ο Τραγόκερως

https://www.instagram.com/p/Cf2AoMsIgGP/?hl=el

Ένα «μη» μυθικό πλάσμα που ζει και αναπνέει μέσα στην μπάντα και συνδράμει τα μέγιστα στην δημιουργία ενός πλήρως διονυσιακού σκηνικού στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Λογικά θα τον πετύχετε.

 

Η Διασκευή

Η Βουκολική Διαταραχή διασκευάζει δημοτικά τραγούδια. Έχει διασκευάσει όμως και τον Νεοέλληνα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Ελπίζουμε να το ακούσουμε, γιατί για κάποιους από εμάς και αυτό το τραγούδι είναι μέρος της (νεο)ελληνικής παράδοσης.

 

Το Τραγούδι

Εάν υπάρχει ένα τραγούδι που περιλαμβάνει όσα είναι η Βουκολική Διαταραχή και ίσως όσα δεν είναι ακόμη και πιθανώς θα γίνει στο μέλλον, είναι το Πανκτσένο ή Punkcheno. Ο βασικός στίχος νομίζω τα λέει όλα:

Άλλοι την ακούνε punk, κι άλλοι ακούνε Πέγκυ Ζήνα
Μα το βράδυ όταν θα ρθει, όλοι θέλουνε κλαρίνα
Φταίει ο καπιταλισμός, το γρανάζι δε χορταίνει
Κι όλοι τους βουκολικά, είναι διαταραγμένοι

 

Οι ΒΟΥΚΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ανεβαίνουν στην σκηνή του LUNAR SPACE OPEN AIR την Κυριακή 30 Απριλίου 2023, παρέα με τους ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, BANDA ENTOPICA και ΟΤRΑ RΟΤΑ και κηρύσσουν την έναρξη του Αϊντα Fest, του πιο μοντέρνου… παραδοσιακού φεστιβάλ για όλους όσους αγαπούν την «πειραγμένη] ελληνική μουσική. Περισσότερα εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured