Ακόμα και αν στην μητέρα όλων των υπόγειων raves, δηλαδή την Αγγλία, η επιστροφή όπως την φαντάζονταν οι βρετανοί clubbers,  promoters και djs θα αργήσει, στην Ελλάδα, ελέω τουρισμού, η μουσική όχι μόνο επέστρεψε στα μπαρ και τα open air clubs αλλά -ακόμα και αν δεν χορεύεται τυπικά- τουλάχιστον της επέτρεψαν να μας συντροφεύει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όπως παλιά, θα υποθέσει κάποιος αλλά ασφαλώς θα έχει άδικο. Τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά, πόσω μάλλον η μπίζνα γύρω από το μοναδικό μουσικό είδος που βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση μέσα στην πανδημία.

Ξαφνικά και ίσως δικαιολογημένα, κανένας δεν θέλησε να ακούσει club μουσική και ακόμα και αν λησμονήσαμε το clubbing, ελάχιστοι είναι οι μέχρι στιγμής σίγουροι πως θα κλείνονταν στο Berghain για ένα 48ωρο με την πανδημία έξω από τις πόρτες του.

Παρόλα αυτά, το τιμ Κούλης αποφάσισε για μια ακόμη χρονιά ότι η καλοπέραση των όποιων -αισθητά μειωμένων- τουριστών είναι πάνω απ’ όλα και ασφαλώς, η πάρτυ άνιμαλ εκδοχή του εαυτού μας, που συνήθιζε «να το ζει» στο Αιγαίο, το Ιόνιο και τις φεγγαρόφωτες disco της ελληνικής επαρχίας, δεν έχει παρά να αποδεχτεί την πρόκληση και να απαντήσει με «ένα καλό παρτάκι ακόμα».

Έτσι και αλλιώς, η τρέχουσα γενιά djs που είδε το επάγγελμα επιτέλους να έχει δικό του ΚΑΔ και κατά συνέπεια, είδε και κάθε ένθερμο ακροατή μουσικής αλλά και τον σκύλο του να δηλώνουν δισκοθέτες, πέρασε πολλά τα τελευταία δύο χρόνια. Έχει κάνει συλλογικές προσπάθειες για να διεκδικήσει από το κράτος τα αυτονόητα και σαν έτοιμοι από καιρό, με το που δώσει το σύνθημα ο Χαρδαλιάς για νύχτες με διάρκεια θα πατήσει το play, όχι μόνο για το μεροκάματο, αλλά για τον όρκο που έδωσε στο God Is A Dj μεταπτυχιακό του δωματίου του.

Από τους χιλιάδες έλληνες djs, διαλέξαμε πέντε. Πρώτος ο Argy, που εικάζω ότι βάση του status του έχει την τύχη να μετράει τουλάχιστον 3 μηδενικά στην αμοιβή του ανά εμφάνιση, έπειτα ο πρώην βολιώτης Atsou, μέλος της δραστήριας και επίκαιρης την τελευταία πενταετία afro house κολεκτίβας που ακούει στο όνομα Madoras In Da House και τέλος 3 γνωστοί άγνωστοι.  Mr. Z, Dj Snatch και Fog, παίχτες πανελληνίου φήμης που γράφουν εδώ και χρόνια την δική τους μουσική ιστορία σε bar/clubs και βραδιές της Αθήνας, της επαρχίας αλλά και του Ιονίου.

Η μία και μοναδική κοινή ερώτηση που απάντησαν, λίγο πριν την επίσημη έναρξη του καλοκαιρίου, ήταν απλή και επίκαιρη, ειδικά για όσους έχουν δει τις νύχτες τους να σώζονται από Djs:

Και τώρα που για σχεδόν 2 καλοκαίρια έχουμε μείνει χωρίς το χορευτικά trends εσύ με ποιο κομμάτι θα επιστρέψεις;

 

Ο Argy θέλει να απορροφήσει την ενέργεια του κοινού στο άκουσμα του "Ketuvium" 

Έχω να παίξω έναν ολόκληρο χρόνο λόγω lockdown και αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι δεν έχω μοιραστεί live κανένα από τα κομμάτια του νέου μου άλμπουμ. Με δεδομένη την viral αγάπη του κόσμου για το "Ketuvim" θα ήθελα να επιστρέψω με αυτό και να απορροφήσω όσο μπορώ την ενέργεια του κοινού ενώ το ακούει. Κάτι που μέχρι τώρα μόνο μέσω των social media μπορούσα να γευτώ.

 O Argy αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα το παγκόσμιο club dj tour που θα υποστηρίξει το νέο του άλμπουμ The Interior Journey.

 


 Ο ATSOU  λέει "Don’t Take It Personal"

To μοναδικό κομμάτι, που εκφράζει απόλυτα τον ήχο του 2021. Κάποιοι από εμάς μπορεί να μην έχουν χορέψει για ένα χρόνο, κάποιοι άλλοι όμως εμπνεύστηκαν από τα beach parties της Τulum που δεν σταμάτησαν ποτέ, ή τη μοναξιά του στούντιο τους. Θυμήσου επίσης να μην το πάρεις προσωπικά.

O Jimi Jules θα είναι στο Monk στους Άγιους Σαράντα Πηλίου, το Σάββατο 3 Ιουλίου στο Watergate Showcase x Madorasindahouse με Hyenah, Αtsou & Philip V. Επόμενο Αtsou  dj σετ σε Πήλιο, Παρίσι, Πορτογαλία, Αθήνα, Τήνος, Λάρισσα, Σκιάθος κ.α.

  

Ο DJ Fog θα πετάξει σε έναν παράδεισο αναλογικό

 

Δεν είμαι σίγουρος ότι είμαι ο κατάλληλος όσο αναφορά τα νέα  dj trends αλλά η ανάγκη για χορό και το ένστικτο μου, μου λένε να παίξω αναλογική, ατμοσφαιρική μουσική…

Το καλοκαίρι βρίσκει τον Αχιλλέα FOG Δημητρακόπουλο κυρίως στο νησί της Κέρκυρας όπου εργάζεται σαν DJ τα τελευταία 3 χρόνια. Θα παίζει σχεδόν κάθε μέρα στα main local bars με τα οποία συνεργάζεται  Σε επίπεδο club event συνεργάζεται με τον πανέμορφο χώρο του Azur Downstairs και με την ομάδα των SEDS που κάνει αρκετά bookings από international DJs.



 Ο Mr. Z θα κάνει τον κόσμο να κρεμαστεί από τα ταβάνια με λίγη Τζένη Βάνου

 

Περάσαμε πολλές indoor φουρτούνες η αλήθεια είναι. Σκεφτήκαμε τον εαυτό μας να παίζει σε ζωντανό κοινό αλλά ευχαριστηθήκαμε και την ποιότητα που μας προσέφερε το μουσικό online streaming. Ήρθε η ώρα να πατήσουμε το πρώτο play και η αγωνία είναι μεγάλη. Όχι για τον κόσμο, αλλά για το μέσα μας. Θα κάνει κλικ στην ψυχή; Θα νιώσει κάτι ο καλά κρυμμένος εαυτός μας; Και πάλι ξαναλέω, το πρώτο play έχει να κάνει με εμάς και όχι με το κοινό. Είναι μια αρχή που καλά θα κάνει να κρατήσει για πάντα. Τζένη Βάνου. Είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν ερωτήθηκα από φίλους προφορικά και εδώ για τις ανάγκες αυτού εδώ του κειμένου. Θα συνδεθώ στο ηχοσύστημα της καλοκαιρινής μου βάσης σαν καλοκουρδισμένη κιθάρα σε ενισχυτή πριν το λάιβ και θα ρίξω την βόμβα «Σκλάβα», σκλαβώνοντας γλυκά από το πρώτο λεπτό όλον αυτόν τον κόσμο που έχει τόσο ανάγκη να περάσει καλά και να τα αφήσει όλα πίσω του.

*Έχω δει να κόσμο κρεμιέται από τα ταβάνια παίζοντας το τα τελευταία 10 χρόνια. Banger!

Ο Ζώης Χαλκιόπουλος aka Μr. Z μόλις κυκλοφόρησε αυτό το 7ιντσο και θα βρίσκεται μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου στο dj booth του bar Ταράστα στην Λευκάδα.

 


Για τον DJ Snatch το σύνθημα είναι "You have to fight for your right to party" 

Προφανής η επιλογή , αλλά από ό,τι δείχνουν τα μελλούμενα το δικαίωμα στο παρτάρισμα δεν θα το έχουν όλοι για προφανείς και μη λόγους. 

Τον DJ Snatch τον ακούς ραδιοφωνικα κάθε Σάββατο & Κυριακή στον Pepper 96.6.  Δια ζώσης κάθε Πέμπτη στο 9Βήτα (Χαλάνδρι) και τις Κυριακές στο Couleur Locale, αλλιώς έρχεται και σε βρίσκει αυτ;oς (ελάχιστα τα μπάρ της πόλης που δεν έχει κάνει guest DJ set).

  

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured