Όσοι πιστοί είχαμε ακούσει το Glow On (2021) - το τρίτο άλμπουμ των Turnstile - τη στιγμή που είχε κυκλοφορήσει είχαμε νιώσει πως πρόκειται για ένα άκρως εθιστικό hardcore punk άκουσμα με poppy ψυχή και δυνατότητες crossover. Είναι όμως οι μάγοι των εμπνευσμένων collabs, BADBADNOTGOOD, που είχαν την ιδέα να ξεκλέψουν τρία τραγούδια από το δίσκο, να τους δώσουν τη σπέσιαλ jazzy περιποίηση τους, να τα βάλουν στην τέλεια σειρά και να φτιάξουν ένα EP, με την πιο κυριολεκτική και σωστή χρήση του όρου.

Το New Heart Designs (τίτλος που επίσης προέρχεται από το Glow On) λειτουργεί ως ένα αψεγάδιαστο στη σύλληψη και στην εκτέλεση του 10λεπτο, εκτεταμένο κομμάτι μουσικής, στο οποίο οι φαντεζί επανασχεδιασμοί των “Mystery”, “Alien Love Call” και “Underwater Boi” σκάνε σαν δροσιστικά κύματα το ένα μέσα στο άλλο και στο τέλος αφήνουν μία αναζωογονητική αίσθηση ηχητικής φρεσκάδας. Τα φωνητικά του Brendan Yates, μπροστάρη των Turnstile, αποδεικνύονται άκρως ελαστικά, μιας και εκμηδενίζουν την απόσταση σκληράδας και ευαισθησίας, ταιριάζοντας το ίδιο άψογα στις αυθεντικές punk εκτελέσεις, όσο και στις γεμάτες groove, ζεστά πλήκτρα, ατμοσφαιρικά πνευστά και φευγάτες κιθάρες, επαναφαντασιώσεις των Καναδών αρτίστων.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως εδώ έχουμε να κάνουμε με τη πιο σύγχρονη και αναβαθμισμένη εκδοχή της EP φόρμας: 3 τραγούδια που λειτουργούν σαν ένα για να προκρίνουν τη συνεργασία δύο ομόψυχων γκρουπ από φαινομενικά παράταιρους κόσμους και να χτίσουν μία γέφυρα που «σπάει» τον αλγόριθμο των προτεινόμενων κομματιών με φυσικό τρόπο, μπερδεύοντας τα ετερόκλητα ερεθίσματα και τις χαοτικές τάσεις της εποχής σε μία απολαυστική μπουκιά.

 

ΥΓ: Δείτε και το βίντεο που γυρίστηκε για το EP από τον Alex Henery, μέλος των Fiddlehead/Basement και φωτογράφο των Turnstile στις περιοδείες τους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured