Τι αλλόκοτο συγκρότημα αυτοί οι Trans Am… Κι αυτό δεν είναι κάτι που έπρεπε να φτάσουμε στο όγδοο άλμπουμ τους για να το μάθουμε!

Υποτίθεται ότι υπήρξαν από τους πρωτοπόρους του post rock κινήματος, ποτέ όμως δεν ίσχυσε πραγματικά κάτι τέτοιο, πολύ περισσότερο δεν τους λες μέλη του κινήματος ακούγοντας το "Sex Change". Το οποίο όσο κυλάει, τόσο πιο αλλόκοτο γίνεται, τόσο πιο σχιζοφρενικό, τόσο απροσδόκητο, τόσο εξαιρετικό άλλοτε μα και τόσο κιτσάτο κάποτε, που δεν μπορείς παρά να γελάσεις με τους δημιουργούς του.

Είναι πολλές οι φορές που τους βγάζεις το καπέλο σαν τους άξιους συνεχιστές μιας παράδοσης που έχουν ξεκινήσει οι Tortoise, το kraut rock, οι αφηγηματικές μουσικές εικόνες των Scenic, ώστε το να ακούς μια κακή αντιγραφή ενός κομματιού όπως το "Low Rider" των War στο "Obscene Strategies", όπως και να το κάνουμε, σε χαλάει!

Υπάρχουν πολλές άλλες στιγμές βέβαια που σε αποζημιώνουν, όπως κάνει και το ίδιο το δέσιμο της μπάντας, μια σφικτή rhythm section με ηλεκτρονικά από πάνω είναι στην ουσία όλο το στήσιμό της, τελικά όμως μένεις με την υπόνοια ότι το τρίο πνίγεται μέσα στην ίδια την πισίνα των ιδεών της – το "Tesco V. Sainsbury's" πχ, ξεκινούν με φοβερό ρυθμό που οδηγεί καταλυτικά τα πάντα, για να ανακαλύψεις τελικά ότι αυτό που έφτιαξαν μοιάζει με μουσικό σήμα αμερικάνικης αστυνομικής σειράς!

Έχει ενδιαφέρον ο δίσκος, που σημειωτέον ηχογραφήθηκε στη Νέα Ζηλανδία όπου διαμένει πια ένας εκ των μελών του γκρουπ, χρησιμοποιώντας μάλιστα μηχανήματα του παλιού γνωστού μας πολυμουσικού Chris Knox, όχι όμως σε ολόκληρη την έκτασή του…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured