Οι φίλοι του ακραία σκληρού ήχου θα έχουν προσέξει ότι τα τελευταία χρόνια η Roadrunner ότι "φλερτάρει" και με άλλες εκφράσεις του σκληρού ήχου πέρα από το death η black metal. Τρανό παράδειγμα το ντεμπούτο των Αμερικανών Εther Seeds ένα στακάτο hard rock άλμπουμ.

Η αρχή λένε ότι είναι το ήμισυ του παντός, κάτι που το συγκρότημα το έχει καταλάβει μια χαρά και φροντίζει να συστηθεί με γκαζωμένες κιθάρες και ένα λυσσασμένο ρυθμό! Οι Εther seeds δείχνουν να περιφρονούν τα ηλεκτρονικά τερτίπια και να προτιμούν τον δρόμο του hard rock που φλερτάρει με το hardcore αλλά συγκινείται και με το grunge.

Μνήμες από Guns'N'Roses φέρνει το "Cracks in the Walls", οι Therapy? τους καμαρώνουν στο "Kill your messenger", ενώ το "Undone", το πρώτο τους single, μυρίζει επιτυχία με το επαναλαμβανόμενο ρεφρέν, αλλά και το Linkin Park ήχο! Ο τραγουδιστής κιόλας φέρνει προς Eddie Vedder, αλλά δείχνει να αφομοιώνει και όχι να αντιγράφει το στυλ του τελευταίου.

Ο ήχος των Ether Seeds μπορεί να γίνει αγαπητός από τους φίλους του σκληρού ήχου. Έχει κάτι από τον τσαμπουκά του hardcore (χωρίς να αναπτύσσουν τις ταχύτητες που χτυπάει το είδος) την ψυχεδέλεια του hard rock (χωρίς να ξεχνιούνται πάνω στις κιθάρες τους), αλλά επίσης μπορούν να φτιάξουν όμορφα mid tempo κομμάτια όπως το "Dim the light" ή το "So ugly" -ήχος αγαπητός ακόμη και στους alternative ακροατές...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured