Είμαι σίγουρος ότι δεν θα κάνει σε κανέναν εντύπωση αν πω ότι πίσω από το όνομα Bassman κρύβεται ένας και μοναδικός μουσικός, τούτο αποτελεί σχεδόν τον κανόνα πια στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Το όνομα του Βερολινέζου μουσικού είναι Johannes Strobl και εκτός του εν λόγω project, συμμετέχει σε δύο ακόμη σχήματα, τους Paloma και Tamtam.

Στο συγκεκριμένο δίσκο, επεξεργάζεται γραμμές από το μπάσο του και τις προσαρμόζει σε στρωτές ρυθμικές βάσεις, που κυλούν ευχάριστα και δημιουργούν ένα κλίμα ηχητικής ευφορίας και ατμόσφαιρας που σε ανεβάζει, εκπέμπει δηλαδή - για να το πούμε σε απλά ελληνικά - ένα θετικό vibe.

Με σημείο αναφοράς το groove της φανκ μουσικής και με τελικό προορισμό το σημείο συνάντησης μιας lounge κατάστασης μ' ένα υβρίδιο κινητικότητας στο στυλ των Stereo MCs με ελαφρώς πειραγμένη electronica Γερμανικής προέλευσης, το "Minimal Distraction" είναι ένας δίσκος που μπορεί να κάνει την έκπληξη σε χορευτική πίστα, να σαγηνεύσει κάποιους φίλους της μοντέρνας r&b με τα κομμάτια του που οδηγούνται από γλυκές, "μαύρες" σε χρωματισμό γυναικείες φωνές, και ταυτόχρονα να αποτελέσει μια σταθερή freestyle αξία με την προσιτή glitch ηλεκτρονική συνδεσμολογία του.

Με άλλα λόγια, υπάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία που αξίζει να ψάξει και να ανακαλύψει κανείς στο περιεχόμενο αυτού του δίσκου, αρκεί να έχει πάντοτε στο νου του ότι μιλάμε για μια δουλειά που έχει να προσφέρει κάποιες περιορισμένου βεληνεκούς συγκινήσεις και όχι πολλά περισσότερα πράγματα. Μοιάζει με ένα τοπίο που δεν θα ήταν κι άσχημα να δεις αλλά που τελικά επαφίεται στα γούστα σου για το πόσες φορές θα επιστρέψεις ξανά εκεί.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured