Μπορείς να κατέχεις μία εκ των κορυφαίων θέσεων στην εκτίμηση του κοινού του hard rock των 80s χωρίς να μπορείς να γραψεις μια αξιολογη radio-friendly mid-tempo σύνθεση που να μπορεί και να χορευτεί αγκαλιά στις απαραίτητες "σκοτεινές" στιγμές των σπιτικών 80s parties ("Too Many Tears", "Is This Love", "The Deeper The Love"), -πάνω απ'όλα- να κατέχεις το killer ρεφρέν ("Fool for your Loving") και να μπορείς -βρε αδερφέ- να αποδώσεις κι ένα φόρο τιμής στους Led Zeppelin ("Still of the Night") χωρίς να σε πάρουν με τις ντομάτες; Όχι, βέβαια.

Οι Whitesnake -δηλαδή ο Coverdale βασικά, που άλλαξε ουκ ολίγες φορές τη σύνθεσή τους οικειοθελώς ή μη- ήταν και αυτά και πολύ περισσότερα, αφού και την απαραίτητη αξιοπρέπεια είχαν αισθητικά και μουσικά ώστε να αποφύγουν τις κιτς ακρότητες (κι αυτός ο μέσος όρος και το καλογυαλισμένο του πράγματος δεν τους έφησε ποτέ να πάνε χαμένοι εμπορικά) και κατόρθωσαν να γράψουν μερικά από τα πιο catchy soft metal κομμάτια, με αρκετές blues αναφορές. Κι όταν έχεις και μια φωνή που τα καταφέρνει και στα χρήζοντα ευαισθησίας και χρωματισμών κομμάτια ("Ain't No Love In The Love Of The City"), όσο και στην κλασική φωνακλάδικη βραχνάδα του κλασικού rock ("Now You're Gone"), έτσι ώστε να καυχιέται ότι είναι μία από τις καλύτερες ever του είδους, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Η συγκεκριμένη συλλογή μαζεύει κομμάτια από την πορεία τους αυτή, που εστέφθη με αρκετή πλατίνα και δύο πολύ καλά άλμπουμ: Το Slide It In του 1984, που τους έφερε πολύ κοντά στο κοινό της Αμερικής, και το ομώνυμο του του 1987, με τα υπόλοιπα να ακολουθούν αρκετά πιο πίσω, κατά την ταπεινή μας γνώμη. Όσο, για το Slip of the Tongue, που ακολούθησε των δύο προαναφερομένων το 1989, περισσότερο άρπαξε από τη φόρα τους, αλλά κι ένα ανανεωμένο και πιο κλασάτο "Fool For Your Loving" με τις κιθάρες του Steve Vai.

Αν και για τον γράφοντα, η ακρόαση κομματιών σαν το "Give Me All Your Love" με τα κρυστάλλινα, επαναλαμβανόμενα σόλο, αποτελούν μια εξαιρετικά επίπονη εμπειρία εν έτει 2003, υπάρχουν 5-6 στιγμές που άντεξαν στο χρόνο και αξίζει να τις έχετε σε remastered ψηφιακή έκδοση, αν φυσικά εξακολουθείτε να είστε λάτρης του είδους ή απλός νοσταλγός. Κι αν ανήκετε στην τελευταία κατηγορία στοιχηματίζουμε ότι όχι μόνο δεν δίνετε και δεκάρα για τη γνώμη μας, αλλά κι ότι βλέπετε την καλοκαιρινή τους εμφάνιση στη χώρα μας, σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξαναζωντανέψετε μνήμες.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured