Τι μανία κι αυτή: Best, ξανά best, χθες με τις μπαλλάντες, τώρα με τα ποπ hits. Aν θυμάμαι καλά πριν 7-8 χρόνια είχαν κυκλοφορήσει ένα αρκετά περιεκτικό greatest hits κι από τότε δεν θυμάμαι να μας τροφοδότησαν με κάτι άξιο αναφοράς, κάτι που αποδεικνύεται κι από το πόσο άνιση μοιάζει η παρούσα συλλογή.

Το The Pop Hits, άλλωστε, είναι και το αδερφάκι του "Ballad Hits" που κυκλοφόρησε πριν κάποιους μήνες και περιείχε μερικές εκ των κορυφαίων στιγμών τους. Μην ξεχνάμε ότι ακόμη κι όταν τα έβρισκαν σκούρα σε εποχές που ο ήχος τους άρχιζε να ξεφτίζει, στα χαμηλόφωνα και αρκούντως μελαγχολικά κομμάτια δεν έπεφταν ποτέ έξω: Από τα "It Must Have Been Love", "Listen to Your Heart", "Fading Like a Flower", "Spending My Time", "Almost Unreal" ως το πιο μελαγχολικό και αξιόλογο μπαλλαντιέρικο κομμάτι τους, "You Don't Understand Me" και τα πανέμορφα "Do You Excited" και "Things Will Never Be the Same" (που θα βρείτε μόνο στο album "Joyride") τα πράγματα πήγαιναν καλά.

Αντιθέτως, με μόνη εξαίρεση το σύνολο του "Look Sharp", τα uptempo κομμάτια τους ("Joyride", "The Big L", "How Do You Do!", "Sleeping In My Car"), βρίσκονταν διαρκώς σε ένα κιτς συναγωνισμό, κι εδώ που τα λέμε, δεν προσέφεραν τίποτα άλλο παρά μερικά δολλάρια στους ίδιους. Το "Stars" πάντως είναι αρκετά αξιοπρεπής ως pop-dance απόπειρα και το νέο "Opportunity Nox" είναι μπολιασμένο με την electroclash μανία των ημερών μας, αλλά -καθόλου περιέργως- ακούγεται σαν κλασικό Roxette κομμάτι και μάλιστα ίσως ό,τι πιο εμπνευσμένο και πιασάρικο έχουν γράψει εδώ και πολλά χρόνια. Κατα τ'άλλα λίγα πράγματα έχει να προσφέρει σήμερα η νέα τους συλλογή.

Κι αν σας έπιασε κανένα μη αναμενόμενο σφίξιμο για τις εποχές του stardom των late 80s γιατί δεν ξεθάβετε το βινύλιο του καταπληκτικού "Look Sharp", μ'εκείνο το cult εξώφυλλο της "Daily Roxette" και κομμάτια που λίγες φορές στην ιστορία της ποπ έκλεβαν τόσο χαριτωμένα τα πάντα γύρω τους. Ποιος άλλος, άλλωστε, έχει δανειστεί την ιδέα του "Billie Jean", χωρίς να ακούγεται γελοίος, αλλά αντίθετα απίστευτα πιασάρικος (βλ. "Paint"). Ανάλογες είναι και οι περιπτώσεις των "Sleeping Single", "Dance Away", "Cry" (το δικό τους "Father Figure"), "Chances", "Half A Woman, Half A Shadow" και "Shadow Of A Doubt", που μαζί με τα χιλιοακουσμένα (και ίσως και τα πιο βαρετά όλου του δίσκου) "The Look", "Dressed for Success", "Dangerous", "Listen To Your Heart" συνέθεσαν ένα εμπορικότατο άλμπουμ, αλλά αντίθετα καλοφτιαγμένο όσο ίσως κανένα mainstream ποπ των τελευταίων ετών, όσα συμβόλαια τεράστια και να πέφτουν πλέον κι όσοι παραγωγοί και να προσπαθούν να τα εμπλουτίσουν με τις εντυπωσιακές ιδέες τους. Απλά και όμορφα, με τις κιθαριστικές disco εμμονές τους και τις αισθαντικές μπαλλάντες...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured