Αν το όνομα του Bert Jansch δεν σας λέει τίποτα, να πάρουμε τη θέση της εγκυκλοπαίδειας και να πούμε ότι πρόκειται για μια απ' τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στο χώρο της Βρετανικής φολκ, με εξαιρετικής σημασίας σόλο δίσκους μα και συμμετοχή στους μνημειώδεις για το είδος Pentangle.

O Nick Drake ακολούθησε τα βήματά του για να μάθει κιθάρα ενώ ουκ ολίγοι έχουν δηλώσει το πόσο έχουν επηρεαστεί απ' το παίξιμό του αλλά και απ' τα τραγούδια του. Ανάμεσά τους και οι Johnny Marr και Bernard Butler που απέδειξαν έμπρακτα την αφοσίωσή τους συμμετέχοντας στο προηγούμενο άλμπουμ του Jansch με τίτλο "Crimson Moon".

O τελευταίος δηλώνει και εδώ το παρών παρέα με τον ντράμερ του Masoto Sakamoto, ενώ μια ακόμη συμμετοχή - έκπληξη είναι αυτή της Hope Sandoval, η οποία συνοδεύεται από τον μόνιμο πια συνεργάτη της Colm O' Ciosoig, γνωστό μας απ' τους My Bloody Valentine. Ανταποδίδει με τον τρόπο αυτό τη συμμετοχή του Jansch στο δικό της άλμπουμ "Bavarian Fruit Bread", προσθέτοντας τα χαρακτηριστικά ψιθυριστά φωνητικά της σε μια σύνθεση που βοήθησε επίσης να γραφτεί. Οι συνεργασίες δεν τελειώνουν εδώ, παλιοί γνώριμοι κάνουν ένα πέρασμα από εδώ όπως ο Dave Swarbrick των Fairport Convention ή ο Ralph McTell.

Οι μουσικοί αυτοί δεν θα πρέπει να αποτελούν τον πόλο έλξης για να ακούσει κανείς αυτό το δίσκο, η δύναμη της τραγουδοποιίας του Jansch και η σμιλευμένη απ' το χρόνο φωνή του (κατά τα πρότυπα ενός Johnny Cash θα λέγαμε) αποτελούν καλούς λόγους μόνοι τους για να προσεγγίσετε αυτή την εξαιρετική δουλειά. Προσθέστε στα παραπάνω το γεγονός ότι το "Edge Of A Dream" ρίχνει μια φρέσκια ματιά σε ένα μουσικό είδος που διατηρεί μια αιώνια γοητεία και έχετε ένα σωρό λόγους για να ερευνήσετε τούτο το άλμπουμ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured