H Black Rain/Noitekk Records απλώνει τα πλοκάμια της πλέον και σε χώρους με τους μέχρι πριν λίγο καιρό είχε απλά επιδερμική σχέση. Έτσι, με τη δημιουργία της Funkwelten ξεκινά μια προσπάθεια στο χώρο της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής, δίνοντας μας την επανακυκλοφορία του παρόντος album.

Το Secrets Behind αποτελεί το πρώτο mini CD των For A Space το οποίο είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1998 σε μια limited edition και είχε αποτελέσει το πραγματικό ντεμπούτο του συγκροτήματος που αργότερα έγινε περισσότερο γνωστό με το επίσημο album του, Welcome 4000. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Black Rain ασχολείται με το εν λόγω group, μιας και είχε συμπεριλάβει και παλαιότερα συνθέσεις του στις συλλογές Black Rain Compilations I & II. Μετά την κυκλοφορία του Welcome 4000, ξεκίνησε η ύπαρξη ενδιαφέροντος για το Secrets Behind οπότε η Βlack Rain θεώρησε καλό να το θέσει ξανά σε κυκλοφορία κι έτσι πλέον βρίσκεται στα χέρια μας σε μια φρέσκια έκδοση.

Το album κινείται στο χώρο του πειραματικού ambient σε εξαιρετικά όμως υποτονικούς ρυθμούς. Μεγάλες σε διάρκεια συνθέσεις (συνήθως εξάλεπτες) με τους ήχους της βροχής, των σημάντρων και των φαλαινών (ναι, των φαλαινών σε σημείο που να θυμίζει το soundtrack του Big Blue, στο track Overthrow) να κάνουν την εμφάνιση τους σε διάφορα κομμάτια.

Για τον καλό του ρυθμό ξεχωρίζει το Bellism καθώς και το Battle On Planet X για τον πιο πειραματικό του ήχο, που ξεφεύγει κάπως από το όλο κλίμα του υπολοίπου album. Ένα απλά συμπαθητικό soundtrack για μια chill out βραδιά, χωρίς να αποτελεί τίποτα το εξαιρετικό...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured