Όπως και με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει η χώρα, έτσι και η ποπ παραγωγή της Ιαπωνίας μας δίνει εξαιρετικά προϊόντα αλλά σπάνια καταφέρνει να καινοτομεί.

Το ντουέτο των Pop-Off Tuesday έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με δύο μόνο άλμπουμ, και σ' αυτό εδώ το καινούργιο τους ακολουθούν τους ίδιους κανόνες που καθορίζουν την μουσική τους αισθητική. Ήτοι, δείγματα που επιλέγει ο Hiroki αποτελούν το ηχητικό υπόστρωμα επάνω στο οποίο η γλυκιά φωνή της Minori αφήνει νότες που παραπέμπουν στις γυναικείες ποπ ερμηνείες της δεκαετίας του '60.

Το ύφος των Stereolab έρχεται συχνά στο μυαλό - ειδικά σε κομμάτια σαν το "6/8 Sutra" - οι Pop-Off Tuesday πάντως είναι περισσότερο "πειραγμένοι", αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα και περισσότερο αξιόλογοι ή ενδιαφέροντες. Απ' τη μια είναι ευλογία το ότι οι ιδέες πέφτουν εδώ μέσα σαν το χαλάζι, απ' την άλλη δε, θα ευχόσουν να υπήρχε μεγαλύτερη συνοχή στο υλικό του δίσκου.

Όταν τελικά περάσουν τα 28 λεπτά που διαρκεί το "Pop Ahoy!", δεν μπορείς παρά να το δεις σαν ένα ελκυστικό πείραμα που προσπαθεί να φανεί γοητευτικό λόγω της διασποράς των αναφορών του, αλλά καταλήγει να είναι μια φευγαλέα ματιά σ' ένα ζευγάρι εκκεντρικών Γιαπωνέζων που κινούνται σ' ένα δικό τους παράλληλο σύμπαν και μοιάζουν ιδιαίτερα απασχολημένοι με αυτό τέλος πάντων που είναι απασχολημένοι. Κοιτάξτε λίγο αν θέλετε αλλά μην μιλάτε μεγαλόφωνα γιατί ενοχλείτε!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured