“Can you give me a hint?” Για να προσπαθήσουμε να δώσουμε μερικά ‘hints’ όπως και μας ζητιέται στο ξεκίνημα του Portkabin Fever:

i) Jonathan James, ένας νεαρός μόλις 23 χρονών, δοκιμάζει από τα βάθη της εξοχής του Sussex να ξεχωρίσει από την μεγάλη δισκοθήκη του τις στιγμές εκείνες που τον εκφράζουν περισσότερο και να κατασκευάσει λούπες και samples τα οποία εν τέλει θα εντάξει στη δική του μουσική. Ο δρόμος για το Portkabin Fever είναι ήδη ανοιχτός.

ii) Ninja Tune, η εταιρία με το χαρακτηριστικό ύφος και στυλ, είναι έτοιμη να στεγάσει ακόμα έναν εκπρόσωπο της cut&paste σχολής, στα βήματα των Coldcut, DJ Food, Mr Scruff, Amon Tobin, Flanger και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. We’ve been here before ... θα πείτε, αλλά μια φορά ακόμα δεν νομίζω να πειράξει κανέναν.

iii) Portkabin Fever, το ντεμπούτο το Jonathan περιέχει 11 tracks τα οποία ακολουθούν την πιο έξυπνη συνταγή που θα μπορούσε να σκαρφιστεί το νεανικό του μυαλό. Υποδειγματικά δεμένα μεταξύ τους τα samples που επέλεξε συχνά μας πάνε τουλάχιστον 4-5 δεκαετίες πίσω στη μουσική, ενώ οργανικά loops που δένουν με τον ρυθμό είναι αν μη τι άλλο πετυχημένα. Ο Jonathan άλλωστε δείχνει ότι διαθέτει την ανάλογη μουσική παιδεία και την γνώση των βασικών οργάνων (κιθάρα-μπάσο, πιάνο). Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για ένα παιδάκι που αγόρασε έναν sampler και πειραματίζεται μαζί του...

iv) Why the top ten sucks in 2002! Για όσους ψάξουν την απάντηση στο ομώνυμο κομμάτι του Portkabin Fever θα συναντήσουν μια αρμονική συνύπαρξη πιάνου/όμποε με drums και κιθάρα. Ίσως εκεί μέσα να κρύβεται και η απάντηση, παρατηρώντας πως ένα τόσο απλό κομμάτι υπερτερεί δραματικά της πλειοψηφίας αυτών που καταλλαμβάνουν τα charts.

v) No more hints! Η συνέχεια στο Portkabin Fever. Ο νεαρός Jonathan περιπλανιέται στα στυλ και τις δεκαετίες, ανακαλύπτει τις μουσικές τάσεις και καταγράφει τις εντυπώσεις του σε αυτό εδώ το cd. Κινείται σε αργόσυρτους downtempo ρυθμούς, ντυμένους με μια μεγάλη γκάμα ηχοχρωμάτων, κερδίζοντάς πόντους από την ομορφιά της απλότητας. Μακάρι να ακολουθούσαν όλο και περισσότεροι το παράδειγμά του.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured