Ζουν στη δυτική ακτή, βρίσκουν τρόπο έκφρασης το hip hop και μάλιστα τη θετική πλευρά του, αρέσκονται στο να ‘ξεσκονίζουν’ παλιούς soul δίσκους και να φτιάχνουν ρίμες για την πόλη τους και την καθημερινότητα τους, βρισκόμενοι αρκετά μακριά από τα φώτα των πολυεθνικών. Ποιοι είναι; Η απάντηση του quiz θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει ονόματα σαν τους Jurrasic 5, Blackalicious, Dilated Peoples αλλά και αυτούς εδώ, τους σχετικά άγνωστους αν και ήδη κυκλοφορούν τον τρίτο δίσκο τους, People Under The Stairs.

Το να ακούς το O.S.T ισοδυναμεί με το να κάνεις βόλτες στους δρόμους του L.A. με ένα αμερικάνικο convertible αυτοκίνητο, μια ηλιόλουστη μέρα, κρατώντας και ένα joint στο χέρι (όχι πως έχω πάει προς τα εκεί, φαντασία να υπάρχει). Αυτή τη χαλαρή αίσθηση σου δίνουν και τα 20 tracks του cd, που κυλάνε ομοιόμορφα, χωρίς εξάρσεις, σε ένα ζεστό μείγμα από σφιχτά baselines, funky samples και στίχους που περιστρέφονται γύρω από τη ζωή στην πόλη (το Los Angeles βέβαια), την κουλτούρα του hip hop, τις όμορφες κοπέλες και τις ‘ελαφρές ουσίες’.

Ο Tres One και ο Double K, οι δυο People Under The Stairs, είναι αφοσιωμένοι στο παραδοσιακό hip hop σε βαθμό μάλιστα που δεν θα σου φαινόταν καθόλου περίεργο αν το O.S.T. είχε βγει δέκα χρόνια πριν. Στις επιρροές τους σίγουρα συναντάμε τους De La Soul, τους A Tribe Called Quest και τα άλλα παρεμφερή ονόματα τα οποία απέχουν μίλια από οτιδήποτε έχει σχέση με το gangsta rap και τα παρακλάδια του.

Από τη μια ο ήχος τους μοιάζει γνώριμος και απλός, από την άλλη στερείται χαρακτηριστικών στοιχείων και χρειάζεσαι αρκετές ακροάσεις για να συγκρατήσεις κάποιες από τις στιγμές του cd. Αυτή η ομοιομορφία είναι ένα από τα λίγα μεμπτά σημεία του O.S.T. που κατά τ’ άλλα ακούγεται ευχάριστα σε όλη τη διάρκεια του και προσθέτει άλλη μια θετική νότα στην ίσως πιο ζωντανή φλέβα της αμερικάνικης μουσικής των τελευταίων χρόνων.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured