Στον κόσμο του “Twin Peaks” υπήρχε μία γριά γυναίκα η οποία κουβαλούσε πάντα μαζί της ένα μικρό κούτσουρο (log). Αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι ξύλο είχε την ικανότητα να βλέπει και να ακούει πράγματα στη φύση που τα, ανθρώπινα και μη, όντα δεν αντιλαμβάνονται.

Στον κόσμο των Log, υπάρχουν τέσσερις Σουηδοί μουσικοί, οι οποίοι από το πουθενά κυριολεκτικά έγραψαν, ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν μέσω της Bad Taste Records, που μόνο το όνομά της δεν δικαιολογεί, ένα από τα πιο όμορφα lo-fi, post rock, όπως θέλετε ονομάστε τα, albums που ακούσαμε τα τελευταία χρόνια από Ευρωπαϊκό group. Και οι Log, αν πιστέψουμε τον τίτλο του μικρού Nordic ποιήματος που έχει την μορφή δίσκου, αντιλαμβάνονται κάτι, που εμείς δεν μπορούμε, αλλά που φαντάζει πανέμορφο, όσο πανέμορφο είναι και το περιεχόμενο των 43 λεπτών που διαρκούν οι 11 συνθέσεις.

Με ιδιαίτερη καθυστέρηση ομολογώ, έφτασε στα χέρια μας αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα, η πρώτη κυκλοφορία των Log, αφού στην πατρίδα τους κυκλοφορεί και με ιδιαίτερη επιτυχία και αναγνώριση από τον Νοέμβριο του 2001. Αλλά όλα αυτά αποτελούν ασήμαντες λεπτομέρειες μπροστά στο μικρό κατόρθωμα που είναι το “Every Time…”.

Αν οι G.Y.B.E! αντηχούν το soundtrack σκοτεινών μεγαλουπόλεων, βιομηχανοποιημένων απέραντων εκτάσεων και τεχνολογικά βιασμένων πρώην παρθένων περιοχών, και αν ο Jason Molina (Songs: Ohia) τραγουδάει για την ανθρώπινη μελαγχολία, και την μαυρίλα της απροσπέλαστης μιζέριας, οι Log κάνουν το ίδιο για τις αγνές σαν το φρέσκο χιόνι, και απλησίαστες, εκτάσεις του παγωμένου βορρά, τα απέραντα δάση και την απουσία που δηλώνει παρούσα, στην οικειοθελέστατης ψυχική καταναγκαστική εξορία από το κοινωνικό σύνολο.

Στον κόσμο των Log, η μελαγχολία του κάθε ομιχλώδους μοναχικού πρωινού, συναντάει την απόκοσμη ανατριχίλα του λυκόφωτος, και μαζί απλώνονται πάνω από απέραντες πεδιάδες, άδειες, σαν τα σώματα των νεκρών, και μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα περιπλέκονται και ταξιδεύουν οι ψυχές, τα φαντάσματα του πάντοτε, και παρατηρούν τον κόσμο από ψηλά, αφού δεν μπορούν, αλλά και δεν θέλουν να έχουν κάποια άλλου είδους επαφή με αυτόν.

Ένα μικρό nordic ποίημα, απαρχή θέλω να πιστεύω και να ελπίζω για ακόμα περισσότερα, μεγαλοπρεπέστερα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured