Αντιγράφω απ' το δελτίο Τύπου του δίσκου: "Οι All Systems Go! επιστρέφουν μ' ένα νέο άλμπουμ τόσο όμορφο και δυναμικό, ώστε δεν θα μπορούσε παρά να ονομάζεται 'Mon Chi Chi'". Αν τώρα θέλετε τη γνώμη, στην περίπτωση που το συγκρότημά μου επρόκειτο να επιστρέψει στη δισκογραφία με δίσκο που φέρει αυτόν τον τίτλο, τότε μάλλον θα προτιμούσα να καθίσω σπίτι μου!

Αυτό όμως σημαίνει ότι μάλλον δεν θα ήμουν ένας βετεράνος μουσικός όπως εκείνοι που απαρτίζουν ένα μέρος απ' τη σύνθεση του γκρουπ, μέλη παλιότερα σε σχήματα όπως οι Big Drill Car (o Mark Arnold) ή οι Doughboys (o John Kastner). Αυτός είναι προφανέστατα και ο λόγος που από το δίσκο παρελαύνουν ένα σωρό πρωτοκλασάτοι μουσικοί, που δεν θα περίμενες ότι κάνουν την εμφάνισή τους εδώ: η μπασίστρια των Hole και Smashing Pumpkins, η Melissa Auf Der Mar, κάνει φωνητικά σ'ένα κομμάτι, ο Greg Dulli έχει βοηθήσει στο γράψιμο ενός άλλου, ενώ συμμετέχουν ακόμη οι Leonard Phillips των Dickies και Pete Stahl των Scream (οι οποίοι υπήρξαν το προηγούμενο σχήμα του Dave Grohl πριν πάει στους Nirvana).

Να υποθέσουμε ότι αυτό το τελευταίο να είναι ένας απ' τους λόγους που η μουσική των All Systems Go! κινείται χαλαρά στο εξαιρετικό power rock που προσφέρουν οι Foo Fighters -αν και όχι φυσικά πάντοτε με την ίδια επιτυχία;

Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο δίσκος περιέχει αρκετές καλές συνθέσεις και φτάνει να ηχεί από γκαράζ σε κάποιες στιγμές έως σπιρτόζικο σαν την ποπ πανκ των Green Day, γεγονός αξιοθαύμαστο για την ηλικία τους (είπαμε, ας μην παρασυρόμαστε απ' το ότι πρόκειται για το δεύτερό τους δίσκο, μετά από ένα φερώνυμο ντεμπούτο).

Το σινγκλ "Fascination Unknown" είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα ξεσηκώσει πολλούς pogo χορούς όπου ακουστεί, ενώ ανάμεσα σε δυναμίτες όπως το "Taking Up Space" ή το "Motorbikes", υπάρχουν κομμάτια με υψηλό δείκτη μελωδικότητας σαν το "Meagan's Law" που εγγυώνται διάρκεια ζωής και πέρα από τα δύο και κάτι λεπτά της έκτασής τους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured