Αποτελούμενοι από 4 άτομα, τον Johannes von Weizsaecker, έναν drummer του οποίου δεν θυμάμαι το όνομα, την Claire Hope και τον Παναγιώτη Γκίκα, γνωστό σε πολλούς από εμάς σαν Panos από το περασμά του από τους Raining Pleasure (κιθάρα, βιολί, πλήκτρα) οι The Chap ζούν στο Λονδίνο και από εκεί μας φέρνουν με την δεύτερη κυκλοφορία τους έναν απ' τους πιο φρέσκους ήχους που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό.

Ξεκινάμε με το Rememeber Elvis Rex, ένα κομμάτι που θα ήταν ευτυχισμένοι αν το είχαν γράψει οι Add N To (X). Ξεκινάει με μια "βρώμικη" μελωδία από moog και με το μπάσο να ακολουθεί συνθέτουν μία groovy μελωδία η οποία μέσα από την απλότητά της και τους ήχους που ξεπηδάνε στη διάρκεια του κομματιού καταλήγει σε ένα "ελεγχόμενα ξέφρενο" πάρτυ! Ιδανικό κομμάτι για single και δεν είναι να απορεί κανείς για τις διθυραμβικές κριτικές που έχει πάρει από τα μουσικά περιοδικά ανά την Ευρώπη η συγκεκριμένη κυκλοφορία.

Μπερδεύουν κιθάρες, μαζί με αναλογικά πλήκτρα, καθώς και άλλα ακουστικά όργανα τα οποία πειράζουν στον υπολογιστή τους και βγαίνει ένα συναρπαστικά δεμένο αποτέλεσμα. Είναι άξιοι μελετητές της kraut σκηνής και δημιουργούν ανατρεπτική μουσική αναμιγμένη με γενναιόδωρη δόση χιούμορ (ακούστε τους στίχους του I Got Flattened By A Pig Farmer -άλλωστε ο τίτλος τα λέει όλα!) και μια διαστροφική άποψη περί χορευτικής μουσικής.

Στο προαναφερθέν κομμάτι καταφέρνουν να περάσουν κιθάρες, βιολί και τα απαραίτητα πλήκτρα διατηρώντας την ρυθμική υπόσταση της βασικής μελωδίας. Οι επαναλαμβανόμενοι στίχοι εδώ αντί να κουράζουν οδηγούν σε ένα sing along αποτέλεσμα (ήδη ένας φίλος με τον οποίο ακούμε μαζί το συγκεκριμένο κομμάτι εδώ και 10 λεπτά στο repeat, έχει "κολλήσει" και μου κάνει καντάδα...), το οποίο έχοντας ακούσει ολόκληρο τον επερχόμενο ντεμπούτο long play δίσκο τους είναι αναπόσταστο μέρος της μαγείας τους.

Έχει προηγηθεί άλλη μία κυκλοφορία των The Chap, το 10'' Fun στην ίδια εταιρεία, μέσα στο καλοκαίρι αν δεν κάνω λάθος, στην οποία θα αναφερθούμε εντός των ημερών και η οποία κινείται σε πιο πειραματικά μουσικά πεδία. Το "Remember Elvis Rex" μας εισάγει στο "ποπ" πρόσωπο της μπάντας, η οποία και σχεδιάζει να μας το παρουσιάσει ζωντανά κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά και στην χώρα μας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες το Avopolis.gr θα σας παρουσιάσει αναλυτικά τους The Chap, μαζί με ένα mp3-έκπληξη που δεν κατάφεραν τα παιδιά να βάλουν στο επερχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ τους (αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Ιανουάριο).

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured