Είμαι σίγουρος ότι αν σας ρωτούσαν, δεν θα μπορούσατε να σκεφτείτε αποκρουστικότερο άκουσμα απ' το Γαλλικό ραπ. Θα αλλάξετε γνώμη αν ακούσετε αυτό το cd που περιέχει το σχεδόν θανατηφόρο σε ηχητική αισθητική ιδίωμα που ακούει στο όνομα "Ουαλικό ραπ"! Υποτίθεται ότι η δύναμη της μουσικής ραπ κρύβεται στη στιχουργική της δύναμη, κι ενώ δεν αμφισβητούμε πως εδώ πιθανόν να κρύβεται και κάτι τέτοιο, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται να την ανακαλύψετε ακόμη κι αν σας απειλήσουν με τη ζωή σας!

Το παράδοξο βέβαια είναι ότι ο δίσκος δεν είναι καθόλου κακός, γιατί ενώ ο MC Mabon λέει τα ακατάληπτά του όπως υποψιάζομαι ότι μιλούν οι εξωγήινοι αν τύχει και τους ακούσουμε ποτέ, το μουσικό φόντο κάθε άλλο από αμελητέο είναι, έτσι επηρεασμένο όπως είναι από την Ουαλική σκηνή και απ' τις σπουδαίες indie μπάντες της περιοχής όπως οι Super Furry Animals ή οι Gorky's Zygotic Mynki (ο John Lawrence των τελευταίων μάλιστα συμμετέχει σ' ένα κομμάτι με την κιθάρα του).

Τα beats δεν απουσιάζουν απ' το "Nia Non", ούτε όμως και οι μελωδίες μετά της συνοδείας βιολιών. Με άλλα λόγια, μην περιμένετε καμία λευκή μαϊμού που ονειρεύεται ότι είναι ο πολλά βαρύς του Μπρονξ, η πιο κοντινή εικόνα είναι ενός πιτσιρικά που λέει αυτά που έχει να πει στη γλώσσα του, δεν ντρέπεται να τραγουδήσει όταν χρειαστεί και μετράει τα λόγια του αντί να μας βομβαρδίζει με ποταμούς λέξεων.

Το αποτέλεσμα είναι αρκετά δύσκολο να παρακολουθηθεί, αλλά δεν αποκλείεται να το βρείτε μέχρι και συμπαθητικό κάποια στιγμή. Αν πάντως πείτε κάτι μετά το τέλος αυτού του δίσκου, μάλλον θα είναι : "Είναι τρελοί αυτοί οι Ουαλοί!".

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured