“Είναι εκπληκτικό πόσο ισχυρή είναι η φτηνή μουσική”. Αυτά τα λόγια του Noel Coward είναι που συναντάμε με το που ανοίγουμε το cd των Schmoof, της νέας αυτής electro μπάντας από το Λονδίνο που ηχογραφεί όμως στην πάντα φιλόξενη αυστριακή εταιρία Angelika Kohlermann. Όπου ‘φτηνή μουσική’ φανταστείτε μια σειρά από τρίλεπτα synth pop κομμάτια, με παιχνιδιάρικες μελωδίες και χαριτωμένες ατάκες-στίχους.

Οι Schmoof είναι ένα ντουέτο, αποτελούμενο από τη Sarah που αναλαμβάνει τα φωνητικά και τον Lloyd που ασχολείται με τα synths τα οποία σαφώς και παραπέμπουν στην δεκαετία του 80. Δεν φαίνονται να νοιάζονται διόλου οι Schnoof για το αν κατηγοριοποιηθούν ως ρετρό, όπως δεν νοιάζονται και αν θεωρηθούν απλοϊκοί. Η μουσική τους άλλωστε είναι φτιαγμένη μόνο για διασκέδαση.

Με μια ματιά και μόνο στους τίτλους των κομματιών καταλαβαίνεις τον ανέμελο χαρακτήρα του Bedroom Disco. Chocolate Boyfriend, Kinky Spaceman, Cocktails και ο προβληματισμός περιορίζεται στο μήπως και βρεθείς εκτός μόδας (Falling out of Fashion).

Οι φίλοι των Ladytron και των Adult θα συμπαθήσουν σίγουρα και τους Schmoof, όπως και όσοι θέλουν να ακούσουν ανάλαφρη ποπ ως αντίδοτο στους έντονα προβληματισμένους καιρούς μας. Όπως και να το κάνουμε η μουσική είναι μια απόδραση από την πραγματικότητα και οι Schmoof το έχουν καταλάβει καλά αυτό και προσπαθούν την απόδραση αυτή να την κάνουν όσο το δυνατόν πιο χαριτωμένη.

Μπορεί στα ενδιαφέροντα των περισσοτέρων από εσάς να μην είναι τα βερνίκια νυχιών, το μήκος της φούστας και τα άλλα εφηβικά θέματα, αλλά και ποιος θέλει να ακούει συνέχεια κάτι βαθυστόχαστο και προβληματισμένο. Το Bedroom Disco πετυχαίνει ακριβώς εκεί που στοχεύει... στο να είναι απλό, ανέμελο και σίγουρα αξιολάτρευτο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured