Οι HIM είναι το διαρκώς μεταλλασσόμενο μουσικό όχημα του Doug Scharin, το οποίο όσο δύσκολο είναι να εντοπίσεις τα κατά καιρούς μέλη του, άλλο τόσο δύσκολο είναι να ορίσεις και τις μουσικές του κατευθύνσεις. Έχοντας φιλοξενήσει κάποια μέλη της Tortoise/Isotope 217 παρέας θα μας οδηγούσε στο συμπέρασμα του ότι η κατάλληλη ταμπέλα θα ήταν αυτή της post rock/electronica σκηνής, αλλά οι συνεχείς παραπομπές σε jazz, dub, afrobeat και άλλα ιδιώματα του παρελθόντος κάνουν την κατάσταση πιο περίπλοκη.

Είναι μάλιστα παρατηρημένο φαινόμενο, κάτι τέτοια ‘φιλελεύθερα’ σχήματα να τραβούν τα βλέμματα των remixers οι οποίοι βρίσκουν το κατάλληλο έδαφος για τις δικές τους παρεκτροπές. Έτσι συνέβη και στο σχήμα των HIM, με τα αποτελέσματα να καταγράφονται σε μια σειρά δωδεκάϊντσων, το πρώτο εκ των οποίων φέρει τον τίτλο Japan (θα ακολουθήσει στο μέλλον USA και UK).

Έτσι, το ξεκίνημα έγινε με την πιο απομακρυσμένη τόσο γεωγραφικά όσο και μουσικά χώρα, την Ιαπωνία και τρεις άξιους εκπροσώπους της, τον Nobukazu Takamura, τον Susumu Yokota και τους Ultra Living. Αναλαμβάνουν από ένα κομμάτι έκαστος, και το αποτέλεσμα είναι 30 λεπτά πυκνής και ολίγον τι δύσκολης μουσικής.

Στο ξεκίνημα ο Takamura αναλαμβάνει το Verdict of Science από το δίσκο Sword Eyes σε μια 16λεπτη εκδοχή που ξεκινάει σε θορυβώδη ηλεκτρονικά πλαίσια για να βουτήξει στη συνέχεια στη jazz και να καταλήξει σε γαλήνιο ambient. Ο Susumu Yokota περιέργως είναι πιο ρυθμικός από τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα να μετατρέψει το Out Here (από το New Features) σε σχεδόν χορευτικό house. Το κλείσιμο είναι σχεδόν χαοτικό με τους Ultra Living να πειραματίζονται διυλίζοντας τους ήχους του Sea Level, επίσης από το New Features.

Σαφώς η σειρά Remix Series δείχνει να απευθύνεται κατ’ αποκλειστικότητα σε ένα εξειδικευμένο κοινό. Οι συλλέκτες θα ικανοποιηθούν στο έπακρο, από το γιαπωνέζικο tattoo στο εξώφυλλο μέχρι την τελευταία εξωραϊσμένη νότα του Sea Level. Όσο για το αν καταφέρει να προσελκύσει κάποιους άλλους, αυτό κρίνεται μάλλον δύσκολο, με μόνη εξαίρεση το remix του Yokota το οποίο θα μπορούσε να εμπεριέχεται στο set ενός προοδευτικού dj.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured