Αφού γνωρίστηκαν ανταλλάσσοντας cd της Warp, στην άγονη μουσικά Ρωσία, ο Sasha Zaitsev και ο Ilya Baramiya αποφάσισαν να διοχετεύσουν το κοινό τους πάθος για την ηλεκτρονική μουσική σε δικές τους παραγωγές. Έτσι δημιούργησαν τους EU και παρ’ όλη την απόσταση τους από τα γνωστά μουσικά κέντρα, κατάφεραν να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους (όπως και τα τηλεφωνήματα αρκετών δισκογραφικών).

Έτσι μετά από μερικά EP, ένα mini-album και αρκετές συμμετοχές σε συλλογές κατέληξαν στο πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο, το Warm Math. Με την πρώτη κιόλας ακρόαση, το cd σου προξενεί μια άκρως ευχάριστη έκπληξη, οφειλόμενη κυρίως στην ζεστασιά και την αμεσότητα του ήχου τους, ο οποίος παραπέμπει σίγουρα στην ανεπιτήδευτη μελαγχολία των Boards of Canada. Music is Math έλεγαν οι Boards στο 2o track του Geogaddi… συμφωνούν και επαυξανόμουν οι EU τιτλοφορώντας τον δίσκο ως Warm Math!

Έχοντας διαχωρίσει τους ρόλους τους στο group, oι Ilya και Sasha, εστιάζονται στον ρυθμό και την μελωδία αντίστοιχα. Νικητής βγαίνει μάλλον ο δεύτερος, μια και το Warm Math είναι γεμάτο από ρομαντικές και ταξιδιάρικες μελωδίες στηριζόμενες σε μεγάλο βαθμό σε οργανικά και φυσικά ηχοχρώματα που βγαίνουν ξεκάθαρα στην επιφάνεια.

Αλλά και ο Ilya δεν πάει πίσω, μια και μπορεί να μην επιλέγει δύστροπους ρυθμούς, αλλά χτίζει ένα αρκετά συμπαγές ρυθμικό υπόβαθρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κομμάτι Chorus, όπου μια σχεδόν lounge μελωδία χτίζεται πάνω σε ένα dub-oειδές ρυθμό ο οποίος στιγμιαία κάπου στη μέση του track κατακλύζει τα πάντα, για να επανέλθει μετά πάλι στο background. Super!

Η θέση του Warm Math είναι σίγουρα δίπλα στις φετινές κυκλοφορίες των Bola και Boards of Canada. Μπορεί να υστερεί στην ποικιλία του Fyuti και την ηχητική ποιότητα και τον concept χαρακτήρα του Geogaddi αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αφενός μεν οι EU βρίσκονται στο ντεμπούτο τους και αφετέρου δε τα δυο προαναφερθέντα albums έχουν ήδη κερδίσει τη θέση τους στα καλύτερα της χρονιάς.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured