Κοιτάζοντας το βιογραφικό των Guitar, του μυστηριώδους αυτού νέου group, μια και μόνο παρατήρηση αρκεί για να καθορίσει το στίγμα τους. Ο Alan McGee, o κύριος Creation, προσπάθησε αρκετά (και μάταια) να τους εντάξει στο δυναμικό της εταιρίας του, γιατί πολύ απλά ο ‘συμφωνικός κιθαριστικός ήχος’ τους παρέπεμπε βέβαια –σε ποιους άλλους- στους My Βloody Valentine. Οι Guitar όμως προτίμησαν την νέα και υπερδραστήρια Morr Music αντί της παρικμασμένης Creation και με το ντεμπούτο τους Sunkissed έφτιαξαν την δικιά τους εκδοχή στο Loveless.

Όταν πριν λίγο καιρό παρουσιάζαμε την συλλογή-tribute Blue Skied and Clear, είχαμε πει ότι οι Guitar ήταν ένα από τα νέα ονόματα της Morr για τα οποία δεν έχουμε καμιά άλλη πληροφορία. Ακόμα και τώρα ισχύει πάνω κάτω το ίδιο, μια και ο κύριος που δείχνει να είναι η καρδιά του project σύμφωνα με τα footnotes στο cd, αυτοπαρουσιάζεται με το όνομα digital jockey! Διαθέτει βέβαια την συντροφιά από δυο τραγουδίστριες, την Ρegina janssen και την γιαπωνεζούλα Ayako Akashiba. Η δεύτερη μάλιστα δίνει μια αρκετά ενδιαφέρουσα αίσθηση ανατολής, ιδιαίτερα στο λιτό See Sea, See and Me που υπάρχει και σε μια δεύτερη εντελώς απογυμνωμένη εκδοχή.

Οι στίχοι ακολουθούν γενικά το μελαγχολικό ποπ κλίμα, και συμμετέχουν στην αιθέρια μορφή του Sunkissed (βλέπε Feel Flows Free) αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του δίσκου είναι βέβαια οι shoegazing κιθάρες, με τον θολό ήχο, το reverb και τις υπόλοιπες παραμορφώσεις. Η ρυθμική βάση ανήκει όπως αναμενόταν σε ένα drum machine και γενικότερα δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για το ότι το Sunkissed είναι μια κυκλοφορία του 2002 και όχι μιας δεκαετίας πριν

Τυπικό στα παλιά 45λεπτα δισκογραφικά πρότυπα, το Sunkissed, ακολουθεί τόσο πιστά τις συνηθισμένες ποπ γραμμές που θα χωρίσει τους ακροατές στα δυο. Σε αυτούς που ως γνήσιοι νοσταλγοί του παρελθόντος θα νιώσουν ρίγη για την επιστροφή στον ήχο αυτό που τόσο αγάπησαν και στους πιο νεωτεριστές που θα απογοητευτούν κάπως, όταν δεν εντοπίσουν τίποτα το καινούργιο την στιγμή μάλιστα που η Morr τους έχει συνηθίσει σε πιο σύγχρονες (και κυρίως ηλεκτρονικές) αναφορές.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured