Από τις στάχτες των πραγματικά εναλλακτικών Camper Van Beethoven που διαλύθηκαν το 1989 γεννήθηκαν οι Cracker. Με την κυκλοφορία του ντεμπούτο τους, "Cracker Brand", το 1992 που τους χάρισε το hit "Teen Angst (What the World Needs Now)" άρχισαν και τα πρώτα παράπονα των fans.

Aν και ο David Lowery, η ψυχή και των δύο, εξακολουθούσε να μας εκπλήσσει με το ειρωνικό του βλέμμα και τη σαρκαστική του διάθεση για όσα συμβαίνουν γύρω μας -έτσι ώστε να μην καταλαβαίνεις πότε μιλά σοβαρά και πότε μας κάνει πλάκα- η μουσική του εκλήφθηκε από τους παλιότερους οπαδούς του, ως "ξεπούλημα". Ξεπούλημα δεν ήταν, και δεν είναι, μια και ο κύριος Lowery έτσι κι αλλιώς μας έχει συνηθίσει σε συνεχείς αλλαγές στυλ, αλλά δεν είχε την ίδια "εναλλακτική" διάθεση, προοριζόμενο μάλλον σε πιο απλά αμερικάνικα roots-rock ακροατήρια.

Μαζί με τον συνεργάτη του, Johnny Hickman είχε την ευκαιρία όμως να δει την κυκλοφορία του "Kerosene Hat" το 1993, και ειδικά το super-catchy hit "Low", να παίζονται σε κάθε modern/alternative rock σταθμό. Στη συνέχεια, λίγο οι αλλαγές προσανατολισμών, λίγο η αντιεμπορική του διάθεση, ίσως και η αδυναμία του να ξαναγράψει κάτι τόσο δυνατό όσο το "Low", τον έθεταν πάντα σε δευτερεύοντα ρόλο, κι έτσι παρά την κυκλοφορία μερικών καλών σχετικά albums, δεν κατάφερε ποτέ να ακουστεί περισσότερο.

Κάτι η συλλογή με τα καλύτερα, κάτι αυτό το live ενδέχεται να έχουν αλλάξει ή και να αλλάξουν αυτό το κλίμα, αν και πιστεύουμε ότι μόνο το πρώτο εκ των δύο έχει την ουσιαστική δύναμη να το κάνει. Το παρόν live, ηχογραφημένο στο Metro του Chicago, στις 20 Νοεμβρίου του 1999, απευθύνεται περισσότερο στους fans τους, μάλιστα συμπεριλήφθηκε σε κάποιες αμερικάνικες (αν δεν κάνω λάθος) κόπιες του "Forever" ως bonus disc, και πλέον κυκλοφορεί ξεχωριστά.

Η πρώτη γνωριμία δεν ενδείκνυται με τις live εκτελέσεις τους, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλοί που θα χαίρονταν να έχουν στη συλλογή τους live μερικά εκ των πιο μελωδικών κιθαριστικών τους tracks, με την country και blues διάθεση, αλλά και τον ήχο που κινείται σε κλασικές blues rock αμερικανικές μουσικές φόρμες, ακόμα και σε honky-tonk ρυθμούς. Στα "ιιι-χααα" του του "Lonesome Johnny Blues" μας έρχονται βέβαια διάφορες cult εικόνες, αλλά αφήνουμε και τη δικιά σας φαντασία να δουλέψει...

Να σημειώσουμε ότι θα βρείτε τα τα περισσότερα hits ("Low", "Teen Angst", "The Good Life") και ημι-hits τους ("Big Dipper", "Seven Days", "Around The World", "Sweet Thistle Pie" κτλ.), ενώ στο cd περιλαμβάνονται και bonus video tracks. Δεν περιλαμβάνεται δυστυχώς το "Eurotrash Girl".

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured