Οι Cinerama είναι το επόμενο παιδί του David Gedge μετά τους Wedding Present, μαζί με τον Sally Murrel στα φωνητικά και τα πλήκτρα και τον πρώην κιθαρίστα των W.P., Simon Clave. Αυτό είναι το τρίτο τους album και ίσως αυτό που θα κάνει τους die-hard fans των Wedding Present πιο χαρούμενους από πλευράς ήχου.

Είναι γνωστό ότι ο David έφτιαξε τους Cinerama με το μυαλό σε πιο κινηματογραφικούς pop/rock ήχους, γεμάτους έγχορδα, όμως εδώ, παρά την παρουσίας τους, ο ήχος θυμίζει περισσότερο τις εξίσου γλυκόπικρες, μα πιο κιθαριστικές W.P. μέρες. Να πούμε ότι υπαίτιος είναι ο Steve Albini; Έχει ξαναδουλέψει μ'αυτούς στο παρελθόν... Anyway... Μπαράζ κιθάρων, catchy indie pop κομμάτια, πάντα υπό ρομαντικά βλέμματα, είναι οι συνισταμένες του "Torino".

Οι κιθάρες και τα έγχορδα του "Cat Girl Tights" ("and how we spent those winter nights, just sat by the fire, you in your cat girl tights"), το ξυλόφωνο και τα ορχηστρικά μέρη της αιθέριας μελωδίας του "And When She Was Bad", τα ηλιόλουστα έγχορδα του "Quick Before it Melts" και το υπέροχο "Health and Efficiency" που κλείνει το album, είναι μερικά από τα δολώματα για να εθιστείτε στον indie pop κόσμο του κυρίου Gedge, με τους στίχους να έχουν ένα μεγάλο μερίδιο: Στο επίσης πανέμορφο, αλα-W.P. "Careless" λέει "I just lost a lover, I don't want to lose a friend", αναφερόμενος σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία του χωρισμού, στην οποία στοιχίζει πιο πολύ η απώλεια της επαφής με έναν άνθρωπο, εξαιτίας αυτού, παρά η αιτία -η προδοσία. Τα θέματά του παίζουν πάντα γύρω από τον έρωτα, την προδοσία, το πάθος, το sex -κυρίως το sex! Έτσι, παράλληλα με ειλικρινείς εξομολογήσεις, όπως στο "Estrella", όπου παρακαλά να τον αφήσει το άλλο του μισό, γιατί το "κοροϊδεύει", έχουμε παιχνιδιάρικα τραγούδια και συμπεράσματα του στυλ "το sex κάνει καλό στο σώμα" ("Health & Efficiency")!

Το "Torino" είναι μια ολοκληρωμένη ανεξάρτητη pop δημιουργία που μας θυμίζει τις κορυφαίες στιγμές των Wedding Present, όταν όμως δεν ξεπέφτει σε ανούσιες MOR απόπειρες, όπως στο "Tie Me Up". Είναι εν μέρει ο ήχος του Morrissey σε παραγωγή Albini, εν μέρει μια πιο βρετανική εκδοχή των Guided By Voices, που μέσα από τις Bacharach-ίζουσες ενορχηστρώσεις με τα έγχορδα, τα πλήκτρα, τα φλάουτα, τα harpsichords, αναδύουν περήφανες οι κιθάρες.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured