Ο house παραγωγός/DJ από το Chicago βρίσκεται στη σκηνή για 16 ολόκληρα χρόνια, με albums, remixes για Garbage, Pet Shop Boys, Giorgio Moroder, New Order, Diana Ross, Kylie Minogue, Ladytron και πολλούς άλλους, φυσικά άπειρα sets και μερικά αξιόλογα mix albums. Ένα από τα τελευταία είναι και το "Excursions", αποτελώντας ηχητικά συνέχεια του περσινού, πολύ καλού (κανονικού όμως) album "Kittenz And Thee Glitz", δηλαδή με έντονα τα σημάδια της γνωστής electroclash αισθητικής του.

Αν και κάποια κομμάτια είναι "προφανείς" επιλογές και γνωστά, το όλο σύνολο είναι εντυπωσιακό, τουλάχιστον γι' αυτούς που δεν έχουν φτάσει σε σημείο overdose για το είδος.

Αρχίζοντας με Kraftwerk-ειδή grooves, ήτοι Ladyland και "He Took Her To A Movie" και φτάνοντας σιγά σε καθαρές Human League αναφορές με το "Missy Queen's Going To Die", έχουμε έτοιμη την ερώτηση: "Που το πάει;", κι εκείνος έχει έτοιμη την απάντηση: "Πουθενά". Πηγαίνει όπου επιτρέπει η αισθητική αυτή και το παίρνουμε χαμπάρι μόνο στο τέλος κάνοντας τον απολογισμό.

Αφού έτσι κι αλλιώς περνούν από Depeche Mode-ειδή, σκοτεινά tunes όπως το "Treat Me Better" (Northern Line), το remix που έκανε στο κομμάτι της Dot Allison "Substance" και πολύ όμορφα και απαλά φτάνουμε ως τις απαραίτητες, για τα set του, tech-house ασκήσεις του "Gas 126" (Kiki), ένα τετράλεπτο κομμάτι με sample από το "Heart of Glass" των Blondie, αλλά και την παρουσία του Jeff Mills, με το "Ticket To Thrillville".

Οι ρυθμοί έχουν αυξηθεί επικίνδυνα, γι' αυτό και αρχίζουμε σιγά σιγά να τους βλέπουμε να πέφτουν, πρώτα με το μινιμαλιστικό electro από τον ίδιο τον Da Housecat κάτω από το alter-ego του Aphrohead, "Thee Underground Made Me Do it" (με λόγια ενάντια στη μουσική βιομηχανία) και σταδιακά με Visage-ίζοντα beats, ώσπου να φτάσουμε στο τέλος, με το "In Flight (Raw Cluc Mix)" (Archigram) σε φανκάτους house ρυθμούς, κατεβάζοντας μάλιστα σιγά σιγά τα beats και στο συγκεκριμένο κομμάτι (για να ξανασκεφτούμε το repeat;)

O Felix Da Housecat αλλάζει styles, κρατώντας πάντα τη retro αίσθηση και μην εγκαταλείποντας σχεδόν ποτέ τις synth γραμμές. Στο πρώτο μισό κυριαρχεί η electro pop, έπειτα αυξάνουν σιγά σιγά οι ρυθμοί με πιο techno ρυθμούς, ενώ στο τέλος ξανάρχεται η γλυκύτητα και -σε συνδυασμό με την επιλογή ορισμένων catchy beats και καλού mixing- καταφέρνει να κλείσει τον κύκλο synth-pop, house και techno, ξαναγυρνώντας ουσιαστικά από την αρχή. Αν η 80 electro-pop και η house ανήκουν στις αδυναμίες σας, το "Excursions" αξίζει απόλυτα τα λεφτά του -και κάτι παραπάνω!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured