Όταν το ντεμπούτο album ενός νέου τραγουδοποιού ξεκινάει με ένα τόσο τέλειο δείγμα έξυπνης τρίλεπτης κιθαριστικής pop, όπως το “Come On Over” του φίλτατου Jacob Golden, τότε ναι, ο υπογράφων αναφωνεί, hallelujah!

Από το Sacramento μας έρχεται ο 26χρονος Jacob, μένει στο Soho του Λονδίνου, και από εκεί και με τη βοήθεια της Rough Trade και του David Kosten των Faultline, από τη θέση του παραγωγού αυτός, ηχογράφησε το αρκετά φιλόδοξο “Hallelujah World”.

Ταλαντούχος σίγουρα, και ως τραγουδοποιός και ως καλλιτέχνης γενικότερα – ο ίδιος σχεδιάζει και το όμορφο artwork των κυκλοφοριών του – με μία φωνή που άλλοτε θυμίζει τον μακαρίτη Jeff Buckley και άλλοτε νομίζεις ότι ακούς ένα ερμαφρόδιτο πλάσμα, ο Jacob ήρθε για να διεκδικήσει και επάξια, μία θέση δίπλα στον Ed Harcourt, ως ένας από πιο συμπαθείς και φερέλπιδες νέους.

Αν και προς το παρόν φαίνεται να πάσχει από ικανούς να συγκινήσουν και κατ’αρχάς απόλυτα κατανοητούς στίχους, και ενώ λίγες από τις συνθέσεις βουλιάζουν πάνω που αρχίζουν να μας ταξιδέψουν ενώ άλλες φλυαρούν χωρίς νόημα, τα θετικά στοιχεία που διαθέτει δεν είναι δυνατόν να αγνοηθούν.

Σίγουρα από τα καλά ντεμπούτα albums της χρονιάς, ενώ εάν συγκεντρώναμε τα “Come On Over”, “Turn Up The Stereo”, “Play For Life”, “Jesus Angelina” και “Polyamory” τότε θα μιλούσαμε για ένα από τα κορυφαία mini-albums των τελευταίων χρόνων. Ίσως άλλωστε και ο ίδιος να μην αισθάνεται ακόμα έτοιμος οπότε γι’αυτό το λόγο το τελευταίο προαναφερθέν τραγούδι μας αφήνει με το στιχάκι “When the time comes / You’ll believe in Jacob!”. Με μεγάλη χαρά λοιπόν να υποδεχτούμε αυτή την στιγμή...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured