Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το Dirty Secrets σαν άλλη μια προσπάθεια εξαργύρωσης της αναβίωσης του electro που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, αν δεν προερχόταν από έναν από τους πρωτοπόρους του είδους, τον David Harrow. Ο Harrow που σε αυτή την περίπτωση κρύβεται πίσω από το project Technova, είχε στο παρελθόν ξεσηκώσει τους φίλους του electro με τη συνεργασία του με την Anne Clark πριν περάσει από την εταιρία του Andrew Weatherall, την Sabrettes ή ακόμα την εξέχουσα On-U Sound System.

To Dirty Secrets είναι μια δυναμική επιστροφή σε στιβαρά electro beats με την προσθήκη φωνητικών από τους JB Rose και Ghetto Priest, συχνά περασμένα από vocoder. Ο προορισμός είναι κυρίως ταdancefloors μια και δύσκολα θα κάτσει κάποιος στο σαλονάκι του να ακούσει επαναληπτικά beats καιστίχους όπως ''electronic punk rock, comming from laptop, techno music never stops, electro punkrock ..." κλπ.

Υπάρχουν βέβαια και οι πιο soulful στιγμές, με πιο χαλαρά beats και πιο ατμοσφαιρική διάθεση, σαν το Poverty ή το Do I Do Why. Το κακό είναι όμως ότι ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις ο ήχος είναικάπως ψυχρός για να συγκινήσει, με αποτέλεσμα τα tracks αυτά να λειτουργούν κυρίως σαν ένα διάλειμμα μεταξύ των uptempo κομματιών, ένας τρόπος να χαλαρώνει κάπως το αυτί του ακροατή.

Στην περιήγηση στο Dirty Secrets συναντάμε επίσης, υποψήφια club-hits όπως το System Overload,δολοφονικά dance tracks όπως το Find and Seek, αλλά και πρώιμους techno ήχους, άλλωστε ο Harrow είχε χαρακτηριστεί από τον γερμανικό τύπο ως ένας από τους πατέρες του techno.

Το φλερτ της techno και γενικά της χορευτικής μουσικής με το electro τον τελευταίο καιρό έχειεξελιχθεί σε έναν παθιασμένο έρωτα με την γερμανική σκηνή να πρωτοπορεί. Φήμες αναφέρουν ότι οHarrow ηχογράφησε το Dirty Secrets μετά από μια επίσκεψή του στο Βερολίνο και τον ενθουσιασμό που συνάντησε στα electro clubs. Σε ένα ανάλογο περιβάλλον φαντάζομαι θα λειτουργεί ιδανικά και το Dirty Secrets. Σε διαφορετική περίπτωση λειτουργεί περισσότερο αποσπασματικά και προφανώς απευθύνεται στο (όλο και αυξανόμενο) group των fans.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured