Από ότι δείχνουν τα πράγματα, η περιοχή γύρω από το Μόναχο τείνει να γίνει τον τελευταίο καιρό το ευρωπαϊκό επίκεντρο της ποπ μουσικής. Μια πλειάδα μουσικών έχει δημιουργήσει μια δυνατή μουσική σκηνή, διαθέτοντας κοινές μουσικές καταβολές, και συνήθως ακροβατώντας στα όρια του ηλεκτρονικού ήχου με την ποπ στην πιο κλασική της μορφή.

Το τελευταίο project που μας έρχεται από αυτά τα μέρη είναι οι Ms John Soda και αποτελείται από τους ήδη γνωστούς Micha Acher (Notwist, Tied + Tickled Trio) και Stafanie Bohm (Couch ). To no p. or d. είναι ένα ακόμα πανέμορφο δείγμα ‘indietronica’, που θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν το καλύτερο συνοδευτικό σε όσους φέτος αγάπησαν το Neon Golden των Notwist.

Η ηχητικές ομοιότητες με τους Notwist είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, με μια ίσως μεγαλύτερη προτίμηση του project των Ms John Soda στην μελωδία παρ’ ότι πειραματισμούς. Αυτό το ενισχύουν και τα απαλά φωνητικά, όπως και ο ζεστός γήινος ήχου του μπάσου. Επίσης δεν λείπουν τα κομμάτια με βλέψεις για εναλλακτικά hits, όπως το κιθαριστικό ‘go check’, ή ακόμα το uptempo ‘hiding fading’.

Όσοι ας από εσάς έχουν περάσει στο παρελθόν αρκετές ώρες ακούγοντας Stereolab ή ακόμα New Order, αποκλείεται να μην νιώσουν κάποιο ελαφρό σκίρτημα ακούγοντας και τους Ms John Soda. Αν μάλιστα το ‘no p. or d.’ δεν ήταν ολίγον φειδωλό στη διάρκειά του (8 τραγούδια σε 35 λεπτά) θα μας άφηνε ακόμα πιο ικανοποιημένους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured