Τη χρονιά που μας πέρασε η μεγάλη κολλεκτίβα κάτω από το όνομα The Reindeer Section, μπορεί να μην μας εξέπληξε (ποιος άλλωστε μπορούσε να περιμένει λιγότερα από την ένωση τόσο σημαντικών καλλιτεχνών), αποτέλεσε όμως ένα από τα σίγουρα 'χαρτιά' για τα καλύτερα albums στο τέλος της χρονιάς. Tουλάχιστον για το Avopolis, αφού δεν ήταν λίγα εκείνα τα διεθνή μουσικά έντυπα που έσπευσαν να δηλώσουν ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν κάτω των (υψηλών) προσδοκιών.

Σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα λοιπόν, τα μέλη των Snow Patrol, Idlewild, Arab Strap, Belle & Sebastian, Teenage Fanclub κ.α. πολλών, μαζεύτηκαν για να ξανακάνουν, έχοντας πιο σχηματοποιημένες εικόνες στο μυαλό τους, πια, για τον τελικό ήχο, το κέφι τους.

Επικεφαλής και πάλι (θα έπρεπε να υπάρχει και ένας αρχηγός, μέσα στο χάος των συμμετοχών) είναι ο εμπνευστής του project και κάποτε leader των Snow Patrol, Gary Lightbody. Γύρω του οι μουσικοί μοιράζονται τις ίδιες σκέψεις για τις απλές χαρές, τον έρωτα, την αίσθηση της εξοχής, μέσα από minimal συνθέσεις και φολκισμούς, χωρίς περιττά στοιχεία, αλλά με μια γοητευτική ομορφιά που συναντήσαμε και στο ντεμπούτο.

Ξεχωρίζουν διαμαντάκια όπως το "Your Sweet Voice", το "I'll Be Here When You Wake", αλλά και το single "You Are My Joy", χωρίς τα υπόλοιπα να υστερούν σε τίποτα. Απλά τα προαναφερόμενα είναι εκείνα που σε πιάνουν με την πρώτη και σε συγκρατούν δίπλα τους μέχρι το τέλος. Τα υπόλοιπα σε αγκαλιάζουν σιγά σιγά...

Ο ήχος δεν έχει αλλάξει (ανάμεσα σ'αυτόν των Belle and Sebastian και των Teenage Fanclub, με κάθε συμμετέχοντα να βάζει ένα μικρό κομματάκι από το δικό του στυλ), όμως γίνεται πιο συμπαγής και συνεκτικός. Τρομπέτες, φλάουτα και άλλα μικρο-στοιχεία δίνουν πάντα ένα ιδιαίτερο χρώμα στις χαλαρές συνθέσεις και ξεκινούν τα δύσκολα πρωινά μας, παρέα με την πρώτη κούπα του καφέ.

Τέλος, πουθενά δεν υπάρχει το στοιχείο του εντυπωσιασμού, αντίθετα υπάρχει μια ευφορική χαλαρότητα που μας θυμίζει ότι στην απλότητα ενυπάρχει πολλές φορές η μαγεία, ιδιαίτερα αν έχουμε να κάνουμε με 27 άτομα -μεγάλους μουσικούς και εξέχοντα μέλη της indie κοινότητας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured