Είναι πλέον 57 χρόνια στον πλανήτη, στην δισκογραφία τουλάχιστον 35 και ο αριθμός των κυκλοφοριών του κοντεύει τον τριψήφιο. Το άκουσμα του ονόματός του με κάνει απλά να συγκινούμαι, αφού η πεντάδα 'Harvest moon' - 'Sleeps with angels' - 'Mirror ball' - 'Dead man' - 'Broken arrow' άφησε αρκετά σημάδια στον ευαίσθητο, τότε, ηχητικό μου κόσμο.

Έχοντας αυτή την φορά μαζί του ως βοηθητικό group μέλη των Booker T. and the MC's και όχι τους συνήθης ύποπτους Crazy Horse συνεχίζει το αέναο ταξίδι του στις χορδές της κιθάρας του, βλέποντας με κλεφτές ματιές το παρελθόν του στους Mynah Birds, πριν δηλαδή την σύσταση των Buffalo Springfield.

Η συνολική εικόνα του 'Are you passionate?' είναι πλήρως επηρεασμένη από την μουσική των Booker T. αφού τα 'You are my girl', 'Differently' και "Be with you' περιέχουν την βασική γραμμή του μπάσου από το 'Time is tight' των τελευταίων. Το 'Let's roll' είναι εμπνευσμένο από τα τελευταία λόγια ενός εκ των επιβατών της πτήσης 93 που τελικά κατέπεσε στην Pennsylvania και το 'She is a healer' αποτελεί το ιδανικό soundtrack για ένα road trip στους αχανείς επαρχιακούς δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο 'Goin home', με την βοήθεια των Crazy Horse, μοναδική στο cd, παραθέτει το καλύτερο δείγμα γραφής των τελευταίων χρόνων και απλά γοητεύει. Ένα άκρως αριστουργηματικό τραγούδι με την φωνή του Young να κερδίζει τις εντυπώσεις, φανερά φορτισμένη, με συνοδεία πλήκτρων και σπουδαίων guitar solos.

Ολοκληρώνοντας κάποιος την ακρόαση του 'Are you passionate?', αυθόρμητα συμπεραίνει ότι το δυσκολότερο πράγμα για ένα μουσικό είναι η δημιουργία μιας σταθερής και αξιοπρεπής καριέρας. Κάτι που ο μεγάλος Καναδός το έχει πετύχει με σχετική ευκολία.Rock με συστατικά soul, τέλειες κιθάρες, μια φυσαρμόνικα στο στόμα έτοιμη να χρησιμοποιηθεί σε έκτατες περιπτώσεις, backing vocals με αμυδρές επιρροές από gospel, λίγο αντιτρομοκρατικό αίσθημα και μια φωνή που καθηλώνει…

Εν κατακλείδι για άλλη μια φορά ο Neil Young δείχνει το μεγάλο του εκτόπισμα ως μουσικός, που μόνο με αυτό του Bob Dylan μπορεί να συγκριθεί. Ο θεός ας του δίνει υγεία και δύναμη έτσι ώστε να είναι για πολλά ακόμα χρόνια μαζί μας και να προσφέρει απλόχερα τόσο όμορφες δουλειές.

Να τα χιλιάσεις θείε Neil…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured