Από τις πάρα πολύ συμπαθητικές δισκογραφικές εταιρίες η Cooking Vinyl, μία εταιρία που ούτε μαγειρεύει και ούτε βγάζει βινύλια όμως.

Αυτό που βγάζει όμως, αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια, είναι ενδιαφέρουσες συλλογές με τραγούδια προσεκτικά επιλεγμένα από τις πρόσφατες κυκλοφορίες της και από τους καλλιτέχνες που έχει στο ρόστερ της. Τέταρτο λοιπόν Delicatessen και οι στιγμές που εμπεριέχονται πολύ καλές και ενδιαφέρουσες.

Παραθέτω απλά ονόματα και σημειώνω ότι αρκετά από τα τραγούδια δεν προέρχονται από τα albums, αλλά από singles, EP ή ακόμα και demo ηχογραφήσεις, τα οποία δίνουν μία ακόμα παραπάνω αξία στη συλλογή: Grant-Lee Phillips, Shelleydevoto, Billy Bragg & The Blokes, Cracker, Mary Lorson & Saint Low, The Church, AC Acoustics, Echo & The Bunnymen, The Apples In Stereo, Obi, Ron Sexsmith, Clem Snide, Cowboy Junkies, Frank Black, Paul Kelly, Ryan Adams, The Lilac Time, Jackie Leven, Bruce Cockburn. Ουφ λαχάνιασα....

Ενδιαφέρουσα κομμάτια, συμπαθητικό πακέτο, αλλά και πάλι υπάρχει το μόνιμο πρόβλημα με τις συλλογές, η έλλειψη ομοιογένειας. Αλλά, συλλογή είναι, με σκοπό καθαρά εμπορικό. Να γνωρίσουμε δηλαδή και κάποια ονόματα της εταιρίας που ίσως αγνοούσαμε, και να μας μπει το μικρόβιο και να αγοράσουμε και άλλα albums, έτσι ώστε να φωνάξουν οι marketers της Cooking Vinyl, hooray!

Πολύ κυνικός έχω γίνει τελευταία, μια χαρά συλλογή είναι, μην με ακούτε... Ειδικά οι συμμετοχές των AC Acoustics και Apples in Stereo είναι μικρά διαμαντάκια!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured