Ορίστε τα αποτελέσματα, εάν δεν έχεις υπομονή. Οι τέσσερις νεαροί “The Catheters” από το Seattle δεν είχαν καθόλου υπόμονη από ότι φαίνεται, οπότε αποφάσισαν να μπουν μία και καλή στο studio και μέσα σε ένα μαραθώνιο session 36 συνεχόμενων ωρών, ηχογράφησαν 11 τραγούδια, έκαναν όλη την παραγωγή και την μίξη, και ξεμπέρδεψαν με το δεύτερο album της καριέρας τους, και πρώτο τους για την ιστορική εταιρία της πόλης τους, την Sub Pop.

Μέσα σε 35 και κάτι ψιλά λεπτά, καταφέρνουν να στριμώξουν την αγάπη τους για τους Stooges και τον Jon Spencer, με δυνατές κιθάρες, και χαρακτηριστικά punk rock φωνητικά, σε ένα album αρκετά ικανοποιητικό εάν έχουμε λίγες προσδοκίες, αλλά ελάχιστα εμπνευσμένο, ώστε να έχει αυτό το κάτι άλλο που θα το κάνει να ξεχωρίζει.

Και όμως τα καλά στοιχεία υπάρχουν σίγουρα. Οι “The Catheters” έχουν μάθει καλά το μάθημά τους και σε σημεία το αξιοποιούν με επάρκεια. Είμαι σίγουρος ότι εάν είχαν διαθέσει λίγο παραπάνω καιρό στην δημιουργία του album, το αποτέλεσμα θα ήταν σαφώς ανώτερο και ίσως και να μιλάγαμε για έναν πάρα πολύ καλό punk rock’n’roll δίσκο. Προς το παρόν, όμως, αναγκαζόμάστε, ύστερα από δικό τους λάθος, να τους κρίνουμε από αυτή την βιαστική ηχογράφηση, οπότε αυτό αποβαίνει εις βάρους τους.

Πάντως, πολύ θα ήθελα να βρισκόμουν μαζί τους σε αυτόν τον 36ωρο μαραθώνιο. Φαντάζομαι τι θα συνέβαινε....

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured