Λίγο πριν το μισό των 90s, ο Warren G τάραξε τα charts, αλλά και ολόκληρο το funk παραλήρημα της δυτικής όχθης, με τα anthems πλέον 'Regulate' και 'This DJ'. Οκτώ χρόνια μετά και ο ίδιος προσπαθεί να αναστήσει το κυρίαρχο status εκείνων των ημερών με ένα όμοιο σε ήχο album, το τέταρτό του.

Τυπικός Warren G, λοιπόν. Slow G-funk, με τη συμμετοχή του Dre στο 'Lookin' At You' να είναι είναι ήδη hit, την παρουσία του θρυλικού George Clinton να δίνει αναπάντεχη πνοή στο 'Speed Dreamin', αλλά και το 'It Aint Nothing Wrong With You' να σε καθηλώνει στο κολλητικό beat του.

Προσθέστε και την απαλή πλευρά του στο "Ghetto Village", με ένα sample από Stevie Wonder και έχετε ό,τι αξίζει κανείς να πάρει από τα 16 κομμάτια που συνθέτουν αυτή την επιστροφή.

Σύνθια και κιθαριστικές πινελιές, κυρίαρχα basslines, άγριος λυρισμός, γνώριμος ήχος, ερωτικές, φανκάτες καταστάσεις. Όλο το album κυλάει, όμως, χωρίς να μένει κάτι, ακόμα και μετά από επαναλαμβανόμενες ακροάσεις.

Το γεγονός μάλιστα ότι διαχωρίζουμε τα παραπάνω, οφείλεται μάλλον στο ότι το υπόλοιπο υλικό είναι πολύ πιο μέτριο, μη ευφάνταστο και βεβιασμένο. Ό,τι δηλαδή δεν είχε το "Regulate... G Funk Era" του 1994, το ντεμπούτο το οποίο μάταια προσπαθεί να επαναλάβει καλλιτεχνικά και εμπορικά.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured