Συνεπείς για άλλη μια χρονιά στα δισκογραφικά τεκταινόμενα, οι πολυαγαπημένοι Fila Brazillia με το ήδη εντυπωσιακό ρόστερ 7 δίσκων γεμάτων με τα ambient ηχοχρώματα και το εκλεπτυσμένο funk τους.

Πέραν των κανονικών κυκλοφοριών τους, το δραστήριο group από το Hull, έκανε κατά καιρούς remix σε διάφορους καλλιτέχνες που αν μη τι άλλο προσέλκυσαν τα βλέμματα πάνω τους, πολλές φορές μάλιστα περισσότερο και από το original track το οποίο είχαν αναλάβει να 'διυλίσουν'. Τέτοιες περιπτώσεις ήταν το υπέροχο Cotton Wool των Lamb (το οποίο υπάρχει σαν κρυφό track στο ομώνυμο ντεμπούτο τους), το γλυκό trip hop του το 'Freedom' των DJ Food όπως επίσης και μελωδικό ομώνυμο singlακι των Mellow.

Και επειδή όπως καταλαβαίνετε το να συγκεντρώσεις πολλά από αυτά τα remix φαντάζει πλέον αδύνατο, το Brazillification έρχεται να ικανοποιήσει απόλυτα όσους είχαν αυτή την επιθυμία. Στα 2 cds περιλαμβάνονται, εκτός των προαναφερθέντων, πολλά από τα remix που έχουν επιχειρήσει οι Fila Brazillia την πενταετία 94-99 για καλλιτέχνες και groups όπως Simple Minds, Moloko, Unkle και Orb.

Αίσθηση κάνει το opening track της συλλογής, το υπέροχο remix του 'Climping up the walls' των Radiohead. Η απογυμνωμένη φωνή του Thom Yorke αφήνεται να εκπέμψει όλη την μελαγχολία και την εσωτερική ένταση που την χαρακτηρίζει σε έναν χαλαρό ταξιδιάρικο ρυθμό που παραμένει, όπως οφείλει, στο background.

Αυτό είναι και το μεγάλο ατού των Filia Brazillia όσο αφορά το remixing. Αφουγκράζονται την εσωτερική ενέργεια των πρωτότυπων συνθέσεων και επιχειρούν να την εξωτερικεύσουν χωρίς να επιβάλλουν τα δικά τους τερτίπια. Αυτό είναι και που κάνει το Brazilification πολύμορφο και σίγουρα ενδιαφέρον όσο και αν δεν πρόκειται για έναν δίσκο με κάποιο ενιαίο άξονα. Παρ' όλη αυτήν την έλλειψη κοινής αισθητικής (στο κάτω κάτω για μια συλλογή πρόκειται) το σίγουρο είναι ότι αρκετά από τα κομμάτια που περιέχονται εδώ κρίνονται απαραίτητα για τις καλοκαιρινές μας κασέτες.

n6.gif (547 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured