«Ήρθε πριν από πολύ καιρό από τη νήσο Μανάγκρα –μια ξεχασμένη νησίδα στη Μεσόγειο Θάλασσα ή μήπως στον Ινδικό Ωκεανό; Κανείς δεν θυμάται, ούτε νοιάζεται. Λένε ότι η έκρηξη κάποιου γειτονικού ηφαιστείου εξαφάνισε όλα τα ίχνη του. Ο Άνθρωπος από τη Μανάγκρα είναι επίσης το τραγουδιστικό project του Coti K.».

To νησί της Μανάγκρα γεννήθηκε στο μυαλό του Coti K. το 2015, στο νησί της Τήνου· κι έκτοτε εμπνέει τον μοναδικό του κάτοικο με τραγούδια και ιστορίες  που μέχρι στιγμής έχουν αποτυπωθεί σε 3 δίσκους. Ο πλέον πρόσφατος, το παρόν King Time, σηματοδοτεί πανηγυρικά την είσοδο του δημιουργού στην πιο ώριμη περίοδο της Managra τραγουδοποιίας του.

To King Time είναι πράγματι το δισκογραφικό στιγμιότυπο της απόλυτης εξουσίας του Coti K. στο βασίλειο των νυν εκφραστικών του μέσων, καθώς και της απόλυτης αυτοκυριαρχίας και συναισθηματικής του ισορροπίας. Πάντα στα ηχοτοπία και στα λημέρια που τον έχουμε συνηθίσει ως Man Οf Managra –εκείνα δηλαδή που αντλούν με άσβεστη δίψα από την πλούσια παράδοση και παρακαταθήκη του αγγλοσαξονικού αρχέτυπου του singer/songwriter– o Coti K. παραδίδει 10 τραγούδια που ρέουν αβίαστα, το ένα μετά το άλλο. Πλήρως απελευθερωμένα από οποιαδήποτε έντεχνη διάθεση, σε ένα εξαιρετικό δείγμα συνοχής και ευχάριστης απλότητας.

Ο κύκλος ανοίγει δυναμικά με μία από τις ομορφότερες συνθέσεις του δίσκου, τη χαρμόσυνη παραίνεση του "Sing Your Heart Out"· και κλείνει με τον μελαγχολικό, γυάλινο κόσμο του "The Church Bells". Στο ενδιάμεσο θα βρεις και θα ακούσεις όλες τις τονικές διαβαθμίσεις του συναισθηματικού κόσμου του Coti K.: από το λουσμένο στο φως ενός νεόκοπου ήλιου "In The Light Οf Things" και τον ευφορικό λυρισμό του "Run Down Town" –η διαφορά που κάνει εδώ στην αποτίμηση του αφηγηματικού συναισθήματος η τρομπέτα της Θάλειας Ιωαννίδου, είναι άξια μνείας και προσοχής– στις πενήντα αποχρώσεις του μπλε που κρύβει το γλυκόπικρο ντουέτο με τη Σtella ("Tonight") και στο απώτερο δισκογραφικό μήνυμα το οποίο ενσωματώνεται στο διακριτικό σκοτάδι του "A Message Left Behind In Time".

O Άνθρωπος από τη Μανάγκρα κυνήγησε τη συνειδητότητα και τη σοφία μέσα στον χρόνο· και, κερδίζοντας μια πρώτη μάχη, τις φέρνει τώρα ως τρόπαιο στο μουσικό βασίλειό του. Πατάει γερά στα πόδια του, είναι ολιγαρκής και ήρεμος και, χωρίς να εκβιάζει κανένα συναίσθημα, κερδίζει πολλά. Ανταμείβοντας έτσι τους ακροατές του με ειλικρινείς ιστορίες και λιτή, καθαρή μουσική.

{youtube}vW3nEg9F79o{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured