Avopolis

Το ερώτημα που προκύπτει μετά την μεταγραφή του Βεζένκοφ στους Sacramento Kings, είναι ποιος θα πάρει φέτος το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης. Η φετινή σεζόν αναμένεται πιο ανταγωνιστική από ποτέ και εμείς θα αναλύσουμε το προφίλ 6 παικτών που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τον τίτλο του MVP.

Walter Tavares

Εύκολη επιλογή ο Walter Tavares καθώς αποτελεί τον πιο επιδραστικό παίκτη της ομάδας που κατέκτησε το περσινό τρόπαιο και είναι μεταξύ των φαβορί και για την φετινή κούπα. Βλέποντας τον κόσμο από τα 220 εκατοστά αποτελεί αμυντικό φόβητρο για όλες τις ομάδες καθώς όταν παίζει ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι, η ρακέτα αποτελεί σημείο που αποφεύγουν οι αντίπαλες ομάδες.

Την περσινή χρονιά ψηφίστηκε ως καλύτερος αμυντικός της διοργάνωσης και αναμένεται να διατηρήσει το τρομακτικό του στάτους στην άμυνα. Αν δεν έχει τραυματισμούς, θα είναι σίγουρα μεταξύ των διεκδικητών για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης, όπως προβλέπουν και οι καλύτερες mobile στοιχηματικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Willy Hernangomez

O Willy Hernangomez επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από 7 χρόνια και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές της φετινής σεζόν. Ο Ισπανός σέντερ θα αποτελέσει βασικό πυλώνα της Μπαρτσελόνα και πιθανότατα έναν από τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης. Μπορεί να μην είχε εντυπωσιακά στατιστικά στο NBA αλλά το παιχνίδι του ταιριάζει πολύ περισσότερο στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Μαζί με τον Vesely, συνθέτουν μάλλον το κορυφαίο δίδυμο ψηλών στην Ευρώπη.

Αν ο Grimau καταφέρει να δέσει γρήγορα την ομάδα και να αποτινάξει την αίσθηση των προηγούμενων χρόνων, ο Hernangomez θα κάνει εξαιρετική σεζόν που θα τον φέρει σίγουρα στη συζήτηση για το MVP.

Mike James

Ποιος να το περίμενε πριν μερικά χρόνια ότι η Μονακό θα μπαίνει ως ένα από τα φαβορί για την Euroleague, με σταθερό κορμό μάλιστα. Είναι λογικό λοιπόν, ο βασικός της επιθετικός πυλώνας, λέγε με Mike James να συγκαταλέγεται στη συζήτηση για τους κορυφαίους της διοργάνωσης. Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του αμερικανού σταρ με τον Sasa Obradovic δεν είναι οι καλύτερες, αλλά αν η Μονακό θέλει να φτάσει μέχρι το final four του Βερολίνου πρέπει να εκμεταλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του James.

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους σκόρερς που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα που μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα. Τα ζητήματα που πρέπει να βελτιώσει ο ίδιος ο James είναι η άμυνα και οι αποφάσεις σε κρίσιμες καταστάσεις.

Από το Novibet app μπορείτε να ποντάρετε στις επιδόσεις του Mike James σε μεμονωμένα παιχνίδια, αλλά και συνολικά στη σεζόν.

Wade Baldwin

O Wade Baldwin θα μείνει για πρώτη φορά στην ίδια ομάδα για δεύτερη συνεχομένη σεζόν και αυτό μόνο αισιοδοξία μπορεί να δημιουργεί στους φιλάθλους της Μακάμπι. Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος βελτιώνεται συνεχώς και πέρσι μέτρησε 16,7 πόντους με 50% δίποντα 3,6 ρημπάουντ και 5 ασσίστ. Είναι ένας δυναμικός combo guard με κορυφαία αθλητικά στοιχεία που δείχνει ότι βελτιώνει και κομμάτια όπως το διάβασμα του παιχνιδιού. Δεν έχει φτάσει ακόμα στο πραγματικό του ταβάνι και αγωνίζεται σε ομάδα η οποία δεν συζητιέται όσο θα έπρεπε.

Στη φετινή διοργάνωση με το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού δεν είναι απίθανο η Μακάμπι να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της κανονικής διάρκειας. Αν συμβεί αυτό, ο Baldwin θα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο.

Kevin Punter

O Kevin Punter βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, επιλέχθηκε πέρσι στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης και είναι διψασμένος για διακρίσεις. Αποτελεί το κορυφαίο επιθετικό όπλο στη φαρέτρα του Zeliko Obradovic, ο οποίος έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει τους σταρ του ακόμα καλύτερους. Είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ των ευρωπαϊκών παρκέ καθώς μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του αλλά και να σκοράρει μέσα από ομαδικό σύστημα.

Μετά την περσινή επεισοδιακή σειρά με τη Ρεάλ και τη μεταγραφή του Exum στους Dallas Mavericks, θέλει να αποδείξει ότι δεν αποτελεί απλά έναν αρχισκόρερ, αλλά μπορεί να ηγηθεί μιας ομάδας που διεκδικεί τον τίτλο.

Ολυμπιακός/Παναθηναϊκός

Είναι δύσκολο για τους παίκτες των ελληνικών ομάδων να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον τίτλο του MVP. Ο Ολυμπιακός έχασε τον πολυτιμότερο παίκτη του και τον παίκτη που έπαιρνε τις αποφάσεις στα κρίσιμα, στα πρόσωπα των Βεζένκοφ και Σλούκα αντίστοιχα και πλέον καλείται να αναδείξει πρωταγωνιστές μέσα από το σύστημα της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είναι μια νέα ομάδα με εντυπωσιακές μεταγραφές που θα χρειαστούν χρόνο όμως για να δέσουν ως σύνολο.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured