Ναταλία Πετρίτη

Τον νέο τους δίσκο με τίτλο Dark Matter κυκλοφόρησαν οι αγαπημένοι Pearl Jam, ο οποίος αποτελεί τη 12η ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά. Το συγκρότημα είχε ανακοινώσει την κυκλοφορία του τον Φεβρουάριο, αναφέροντας τότε ότι ο δίσκος είναι σε παραγωγή του Andrew Watt. Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα τριών εβδομάδων στα Shangri-La Studios του Malibu στην California, με τον δίσκο να κυκλοφορεί από τις Monkeywrench Records/Republic Records. Σε αυτόν περιλαμβάνονται 11 κομμάτια, ενώ έχουμε ήδη πάρει μια γεύση από τα singles “Running” και “Wreckage”.

Οι Pearl Jam θα παρουσιάσουν το Dark Matter σε μια γιγαντιαία παγκόσμια περιοδεία που θα ξεκινήσει από το Vancouver στις 4 Μαΐου. Οι ίδιοι αναμένεται να εμφανιστούν και σε πληθώρα ευρωπαϊκών πόλεων, προτού επιστρέψουν στις ΗΠΑ τον Αύγουστο για την ολοκλήρωση της περιοδείας.

Οι Pearl Jam παρουσίασαν σε preview το Dark Matter νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, μέσω μιας one-night-only «παγκόσμιας κινηματογραφικής εμπειρίας». Τιτλοφορούμενη “Dark Matter in the Dark”, αυτή δεν ήταν άλλη από μια προβολή σε 500 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο, με τη μπάντα να παρουσιάζει πρώτα τον δίσκο σε playback εκδοχή με πλήρη συσκότιση και στη συνέχεια να τον ξαναπαίζει με εντυπωσιακά visuals να τον συνοδεύουν. Στην Ελλάδα η εν λόγω προβολή πραγματοποιήθηκε στα Village Cinemas.

Τι συγκρότημα θα προσφέρει ποικιλία από διαφορετικά βινυλιακά variants του Dark Matter, συμπεριλαμβανομένου ενός exclusive pressing για τα μέλη του Ten club των Pearl Jam και ενός limited edition για τη Record Store Day στις 20 Απριλίου.

Dark Matter Album Artwork:

 

Dark Matter Tracklist:

01. Scared of Fear

02. React, Respond

03. Wreckage

04. Dark Matter

05. Won’t Tell

06. Upper Hand

07. Waiting for Stevie

08. Running

09. Something Special

10. Got to Give

11. Setting Sun

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured