Ναταλία Πετρίτη

Τους μισούς του υπαλλήλους φαίνεται πως απολύει το Bandcamp, σε μια από τις χειρότερες χρονιές για τον τεχνολογικό κόσμο και τους εργαζόμενους σε αυτόν. Η εν λόγω κίνηση της εταιρείας έρχεται μετά την εξαγορά της από το Songtradr, λιγότερο από έναν χρόνο μετά την εξαγορά του από την Epic Games για χρηματικό ποσό που δεν αποκαλύφθηκε ποτέ.

Τον περασμένο μήνα, η Epic Games απέλυσε το 16% του εργατικού της δυναμικού, το οποίο μεταφράζεται σε 830 υπαλλήλους. Ο CEO της, Tim Sweeney, αιτιολόγησε την κίνηση αναφέροντας πως η εταιρεία είχε προχωρήσει σε πολλαπλάσια έξοδα από αυτά που άντεχε. Τότε έγινε γνωστή και η πρόθεση πώλησης του Bandcamp στην καλιφορνέζικη εταιρεία Songtradr, η οποία και δραστηριοποιείται στο music licensing. Στην εν λόγω ανακοίνωση, η Epic ανέφερε ότι επιπλέον 250 εργαζόμενοι θα έφευγαν από αυτήν μετά από προτάσεις που θα δέχονταν από το Songtradr ή από την SuperAwesome που δραστηριοποιείται στη διαφήμιση. Ωστόσο προτάσεις από το Songtradr έλαβαν μόλις οι μισοί υπάλληλοι του Bandcamp, γεγονός που η εταιρεία επιβεβαίωσε στο Verge.

Σε νέα ανακοίνωσή του, το Songtradr επιβεβαίωσε ότι η εξαγορά του Bandcamp έχει ολοκληρωθεί, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει το αν θα αναγνωρίσει το σωματείο που οι εργαζόμενοί του είχαν δημιουργήσει μέσα στη χρονιά.

Για την ώρα, η αδυναμία απορρόφησης του μισού εργατικού δυναμικού του Bandcamp φαίνεται πως γεννά σφοδρές αντιδράσεις στον τεχνολογικό, αλλά και στον μουσικό κόσμο, που χρησιμοποιεί ευλαβικά την υπηρεσία.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured