Ναταλία Πετρίτη

Την πιο επιτυχημένη tour της καριέρας τους πραγματοποίησαν απ’ ό,τι φαίνεται οι Cure, παρά την εκούσια διατήρηση προσιτών εισιτηρίων για το κοινό.

Σύμφωνα με το Billboard, η περιοδεία των Cure στη Βόρεια Αμερική με τίτλο “Shows of a Lost World Tour” πούλησε 547,000 εισιτήρια για 37.5 εκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας το ρεκόρ εισιτηρίων της μπάντας σε αμερικανικό έδαφος (το προηγούμενο ήταν το 1992), αλλά και υπερδιπλασιάζοντας τα έσοδά της σε σχέση με την αντίστοιχη περιοδεία του 2016 (18 εκατομμύρια δολάρια).

Οι Cure είχαν την ευκαιρία να φύγουν από τις ΗΠΑ με πολύ περισσότερα χρήματα από την περιοδεία τους, όμως μετά από απαίτηση του frontman τους, Robert Smith, οι τιμές των εισιτηρίων διατηρήθηκαν σε ισορροπημένα επίπεδα ώστε να μπορέσουν να τους δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι fans. Σύμφωνα και πάλι με το Billboard, η μέση τιμή εισιτηρίου για την “Shows of a Lost World Tour” ήταν $68.54 — 37% χαμηλότερη δηλαδή από τη μέση τιμή εισιτηρίου για οποιαδήποτε άλλη περιοδεία συγκροτήματος του ίδιου βεληνεκούς αυτή τη χρονιά.

Ως προς τη διαδικασία πώλησης των εισιτηρίων της tour, ο Smith απέκλεισε τις επιλογές “platinum” και “dynamically priced” της Ticketmaster, απαγόρευσε τις μεταφορές εισιτηρίων σε αγορές όπου ήταν νόμιμο να συμβεί, ενώ υποχρέωσε την  Ticketmaster να αποζημιώσει αγοραστές εισιτηρίων όταν τα transaction fees ήταν αδικαιολόγητα υψηλά.

Η πιο επιτυχημένη εμπορικά περιοδεία της καριέρας των Cure ίσως μπορεί να αποτελέσει ένα σπουδαίο μάθημα και για άλλους καλλιτέχνες, σε μια περίοδο που εκατομμύρια μουσικόφιλοι παγκοσμίως στερούνται συστηματικά τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ζωντανή συναυλία του αγαπημένου τους act. Αρκεί πάντα να θέσουν ως προτεραιότητα το ίδιο τους το fanbase και όχι τα ανεξέλεγκτα κέρδη…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured