Ναταλία Πετρίτη

Η τελευταία διαθήκη που έγραψε η Aretha Franklin το 2014 ανακαλύφθηκε το 2018 από την ανιψιά της, Sabrina Owens, γραμμένη σε ένα τετράδιο που βρισκόταν κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ του σπιτιού της. Αυτή η διαθήκη χαρακτηρίσθηκε σήμερα και ως επίσημη από δικαστήριο του Michigan, παρά το γεγονός ότι αυτή δεν υπήρξε παρά μια χειρόγραφη καταγραφή της επιθυμίας της τραγουδίστριας για το μοίρασμα της περιουσίας της μετά θάνατον. Και εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται πιο σύνθετα, μιας που οι γιοί της εμβληματικής τραγουδίστριας διατηρούσαν εδώ και χρόνια μια έντονη διαμάχη σχετικά με την περιουσία της, έχοντας λάβει υπόψη τους την προηγούμενη διαθήκη της Franklin, που συντάχθηκε το 2010.

Η νέα διαθήκη έρχεται να ανατρέψει τον τρόπο με τον οποίο η περιουσία της Franklin θα μοιραζόταν στους απογόνους της, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι μένει κάποιος χωρίς κληρονομιά. Μερικές από τις αλλαγές που αυτή ενδέχεται να προκαλέσει αν ληφθεί πράγματι υπόψη είναι για παράδειγμα το πού θα κληροδοτηθεί το σπίτι της Franklin στο προάστιο του Detroit, Bloomfield Hills.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γιοι της Franklin βρίσκονται σε έντονη διαμάχη για το ποια διαθήκη θα επικρατήσει τελικά ως ισχύουσα, με την δικαστή του Oakland County, Jennifer Callaghan, να έχει δώσει οδηγίες σε όλες τις πλευρές ώστε να προχωρήσουν σε status conference την επόμενη εβδομάδα, όπου και θα αποφασιστεί η τύχη του Franklin estate.

Την περασμένη χρονιά, ένα αρχείο του FBI που ήρθε στη δημοσιότητα αποκάλυψε πως η εν λόγω υπηρεσία ασφαλείας των ΗΠΑ παρακολουθούσε στενά την Franklin και ιδιαίτερα τις φιλίες της με τον Dr. Martin Luther King, Jr. και την Angela Davis. Το 2021, η Jennifer Hudson ερμήνευσε τη Franklin στο biopic RESPECT, ενώ αργότερα ερμήνευσε το “(You Make Me Feel Like) A Natural Woman” στην τελετή εισαγωγής του Rock and Roll Hall of Fame του 2021. Το 2019, το Franklin estate κυκλοφόρησε το Songs of Faith: Aretha Gospel, μια συλλογή με τις πρώτες ηχογραφήσεις της Franklin στο Detroit από τότε που η ίδια ήταν 14 ετών. Η ίδια κέρδισε μετά θάνατον το βραβείο Pulitzer για το έργο της ζωής της.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured