Ναταλία Πετρίτη

Την τελευταία του ζωντανή εμφάνιση σε βρετανικό έδαφος πραγματοποίησε ο Sir Elton John το βράδυ της Κυριακής 25 Ιουνίου, δίνοντας μια ιστορική συναυλία στο  Glastonbury Music Festival του 2023. Αυτή η εμφάνιση αποτελεί τμήμα της τελευταίας περιοδείας της καριέρας του εμβληματικού καλλιτέχνη, της “Farewell Yellow Brick Road” tour η οποία και συνεχίζεται.

Το set 20 κομματιών περιλάμβανε fan favorites, live rarities, όπως και μερικές surprise guest εμφανίσεις. Για να ανοίξει το show, ο John ερμήνευσε το cover του κομματιού των Who, “Pinball Wizard”, για πρώτη φορά από το 2009. Ο ίδιος ερμήνευσε στη συνέχεια κομμάτια όπως τα “The Bitch Is Back”, “Bennie and the Jets”, “Goodbye Yellow Brick Road” και “I Guess That’s Why They Call It the Blues”.

Με τη συνοδεία του Jacob Lusk των Gabriels, όπως και τη London Community Gospel Choir, ο John παρουσίασε και το “Are You Ready for Love” για πρώτη φορά από το 2014, προτού παρουσιάσει στο κοινό τους surprise guests της βραδιάς, δηλαδή τον Brandon Flowers των Killers (για την ερμηνεία του “Tiny Dancer”), και τη Rina Sawayama, για ένα ντουέτο στο “Don’t Go Breaking My Heart”.

Ο Elton John αφιέρωσε στη συνέχεια το “Don’t Let the Sun Go Down on Me” στον εκλιπόντα George Michael, ο οποίος θα γιόρταζε χθες τα 60α του γενέθλια.

Το headlining set του καλλιτέχνη στο Pyramid Stage του Glastonbury αποτέλεσε το πρώτο booking του John στο φεστιβάλ. Ο ίδιος ευχαρίστησε το κοινό του, αποκαλώντας το ως το καλύτερο φεστιβάλ στον κόσμο.

Η “Farewell Yellow Brick Road” tour, που ξεκίνησε το 2018, συνεχίζει ακάθεκτη, ενώ βρίσκεται κοντά στο να γίνει η πιο επιτυχημένη όλων των εποχών.

Δείτε videos από την αποχαιρετιστήρια εμφάνιση του Elton John στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ, εδώ , εδώ και εδώ.

Elton John Glastonbury 2023 Setlist:

Pinball Wizard (The Who cover) (First time since 2009)

The Bitch Is Back

Bennie and the Jets

Daniel

Goodbye Yellow Brick Road

I Guess That’s Why They Call It the Blues

Philadelphia Freedom

Are You Ready for Love (with Jacob Lusk and London Community Gospel Choir) (First time since 2014)

Sad Songs (Say So Much) (with London Community Gospel Choir)

Someone Saved My Life Tonight

Until I Found You (Stephen Sanchez cover) (with Stephen Sanchez)

Your Song

Candle in the Wind

Tiny Dancer (with Brandon Flowers)

Don’t Go Breaking My Heart (with Rina Sawayama)

Crocodile Rock

Saturday Night’s Alright for Fighting

I’m Still Standing

Cold Heart

Don’t Let the Sun Go Down on Me

Rocket Man (I Think It’s Going to Be a Long, Long Time)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured