Ναταλία Πετρίτη

Για δεκαπλάσιο από το αναμενόμενο ποσό φαίνεται πως δημοπρατήθηκε πρόσφατα η σπασμένη Fender Stratocaster του Kurt Cobain, που είχε χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο στην περιοδεία των Nirvana για το θρυλικό Nevermind. Πιο συγκεκριμένα, η κιθάρα πωλήθηκε τελικά για το αστρονομικό ποσό των $595,900.

Η κιθάρα δημοπρατήθηκε από τον οργανισμό Julien’s Auction το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Hard Rock Cafe της Νέας Υόρκης. Το μουσικό όργανο είχε υπογραφές και των τριών μελών των Nirvana, δηλαδή των Cobain, Krist Novoselic και Dave Grohl.

Η εν λόγω Strat μοιάζει να έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας που ο Cobain την είχε δωρίσει στον καλό του φίλο και επίσης σπουδαίο μουσικό της σκηνής του Seattle, τον εκλιπόντα τραγουδιστή των Screaming Trees, Mark Lanegan. Ο Kurt είχε μάλιστα γράψει πάνω στην κιθάρα: “Hell-o mark! Love, Your Pal, Kurt Kobain/ Washed up rockstar”.

Η κιθάρα συνοδεύεται από μια μαύρη σκληρή θήκη στην οποία αναγράφεται η φράση “Abort Christ”.

Σύμφωνα με τον οργανισμό που δημοπράτησε το αντικείμενο, ο Cobain είχε δωρίσει τη σπασμένη κιθάρα στον Lanegan το φθινόπωρο του 1992, όσο βρίσκονταν στην Βόρεια Αμερική για τη Nevermind tour.

Στην ίδια δημοπρασία πωλήθηκε και μια setlist από συναυλία των Nirvana στις 17 Απριλίου του 1991 στο OK Hotel του Seattle — στο set της οποίας πραγματοποιήθηκε το live ντεμπούτο του “Smells Like Teen Spirit”. Αυτή πωλήθηκε για $50,800.

Φαίνεται πως τα Nirvana memorabilia είναι ιδιαίτερα περιζήτητα, μιας που πριν λίγα χρόνια, η ακουστική κιθάρα του Cobain από το θρυλικό MTV Unplugged είχε πωληθεί για περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια. Η δε Fender Mustang του 1969 που εκείνος χρησιμοποιεί στο video του “Smells Like Teen Spirit” πωλήθηκε επίσης για 4,5 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες της σπασμένης Stratocaster του Cobain.

cobain stratocaster auction

cobain stratocaster auction 2

cobain stratocaster auction 3

https://www.instagram.com/p/Csef7PqBZXy/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured