Ναταλία Πετρίτη

To Lifetime Achievement Award από τη Biennale της Βενετίας πρόκειται να λάβει ο Brian Eno το 2023, στην κατηγορία φυσικά της μουσικής.

Ο άκρως επιδραστικός πειραματικός μουσικός, συνθέτης, παραγωγός και visual artist – κάποτε επίσης μέλος των Roxy Music – θα τιμηθεί από τον θεσμό για την «έρευνά του στην ποιότητα, την ομορφιά και τη διάχυση του ψηφιακού ήχου και την αντίληψή του για τον ακουστικό χώρο ως ένα όργανο μουσικής σύνθεσης», αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου που εστάλη στο Pitchfork.

Ο Eno θα λάβει το εν λόγω βραβείο στη σχετική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου στο ίδιο το φεστιβάλ. Εκεί θα συνομιλήσει και με τον κριτικό μουσικής, Tom Service.

Επιπλέον, ο Eno θα αποτελέσει το αντικείμενο ενός video art installation στο φεστιβάλ, το οποίο και τιτλοφορείται Nothing Can Ever Be The Same. Η πρεμιέρα αυτού θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της βράβευσης του καλλιτέχνη με τον Χρυσό Λέοντα.

Παράλληλα, το σπάνιο live concert του καλλιτέχνη με τον αδερφό του, Roger Eno, που γυρίστηκε στο Ηρώδειο τον Αύγουστο του 2021 ως τμήμα του φεστιβάλ Επιδαύρου, προβάλλεται αυτήν την περίοδο στις βρετανικές κινηματογραφικές αίθουσες.

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured