Ναταλία Πετρίτη

Το Something In The Way” των Nirvana φαίνεται πως συνέγραψε ο Mark Lanegan, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο για τη ζωή του εκλιπόντα καλλιτέχνη, που αναφέρει ότι δεν έλαβε ποτέ το σχετικό credit.

Στο απόσπασμα από το βιβλίο που τιτλοφορείται Lanegan, ο πάλαι ποτέ Queens Of The Stone Age bandmate του, Nick Oliveri, προχωρά στον εν λόγω ισχυρισμό, αναφέροντας ότι ο Screaming Trees frontman βοήθησε τον Kurt Cobain στη συγγραφή των στίχων του κομματιού που κλείνει το Nevermind .

«Ο Mark είπε ότι έγραψε κάποιους στίχους του “Something In The Way” με τον Kurt στο Nevermind», αναφέρει ο Oliveri στον συγγραφέα Greg Prato. «Όμως ο Kurt είχε παίξει σε κάποιες από τις solo δουλειές του Mark, το The Winding Sheet».

«Οπότε αντί να πληρωθούν, έκαναν αυτό το πράγμα όπου «Φίλε, έγραψα έναν στίχο στο κομμάτι σου και πρόσθεσες έναν στίχο στο δικό μου. Ας πούμε πως είμαστε εντάξει. Ό,τι συμβεί, συνέβη». Ο Mark δεν ήξερε ότι αν είχε τα αντίστοιχα δικαιώματα για το “Something In The Way”  στο Nevermind, θα είχε αποκτήσει πολλά χρήματα. Θυμάμαι να το μετανιώνει λιγάκι αυτό – αν είχα τα δικαιώματα του “Something In The Way”…».

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο bandmate του Lanegan από τους Screaming Trees, Gary Lee Conner, θυμάται πώς η Courtney Love κάποτε πρόσφερε στη μπάντα το τότε ακυκλοφόρητο κομμάτι των Nirvana, “You Know You’re Right”, έπειτα από τον θάνατο του Cobain.

«Όταν δουλεύαμε στα κομμάτια του Dust [του 1996], εκείνη την εποχή ο Mark έρχεται και μας λέει «Η Courtney θέλει να κάνουμε ένα κομμάτι»», αναφέρει ο Conner. «Και ήταν αυτό το κομμάτι – το “You Know You’re Right” [ένα ακυκλοφόρητο τότε κομμάτι των Nirvana]. Οπότε πήρα μια κασέτα του και το έμαθα. Δεν το ηχογραφήσαμε ποτέ. Το μάθαμε χωρίς τον Mark και ο Mark προσπάθησε να το τραγουδήσει… και δεν μπορούσε. Άλλαξε γνώμη. Και αυτό ήταν».

Ο Conner προσθέτει στη συνέχεια: «Όμως ποιος ξέρει; Μπορεί να είχαμε δημιουργήσει ένα μεγάλο hit με το κομμάτι του Kurt. [Γέλια] Φαντάζομαι ότι θα ήταν μεγάλο ζήτημα – το ’95 ή ’96 να κυκλοφορήσεις ένα cover ενός άγνωστου κομματιού των Nirvana. Δεν ξέρω. Αυτή ήταν η ιδέα. Όμως δεν ξέρω αν η ιδέα του να κεφαλαιοποιήσουμε πάνω στον Kurt… αν και θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα».

Το κομμάτι κυκλοφόρησε τελικά ως single στην ομώνυμη συλλογή των Nirvana το 2002.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured